Tehnikaülikoolis võistlevad nädalavahetusel robotid

20. nov. 2012 - Kommenteeri artiklit

23.-25. novembril peetakse Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) spordihoones Eesti suurimat robotitevahelist võistlust Robotex 2012.

Võistlusel, mis toimub Tallinna Tehnikaülikooli koordineerimisel ning koostöös Tartu Ülikooli ja Eesti Infotehnoloogia Kolledžiga, võtavad mõõtu robotiehitajate enda kätetööna valminud robotid.

Ettevõtmise eesmärk on läbi võistlusmomendi populariseerida tehnika- ja infotehnoloogiateadusi ning tõsta huvi inseneri elukutse vastu ja näidata, kuidas tehnilist haridust on võimalik rakendada.

Robotex 2012 raames on kavas kuus põhivõistlust: LEGO Sumo, Mini Sumo, algajate jalgpall, professionaalide jalgpall, joonejärgimine ning robootikavõistluse partneri MTÜ Robootika korraldatud First LEGO League. Lisaks on kavas: tõukerataste võistlus, mehhanotehnika olümpiaad, Startup Garage’i seminar ja töötoad, teatasid korraldajad.

Lisaks avatud Suur Tehnoloogianäitus, kus eksponaatideks on pommirobotid, robotkala, robotmannekeenid ning 3D printer ja -skanner.

Robotex on avatud kõigile ning sissepääs on tasuta.

Täpse ajakava leiab veebilehelt www.robotex.ee

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!