Aadu Luukase missioonipreemia pälvis TÜ Narva kolledži direktor Katri Raik

7. dets. 2012 - Kommenteeri artiklit

Aadu Luukase sihtasutuse nõukogu nimetas tänavuse missioonipreemia laureaadiks Tartu ülikooli Narva kolledži direktori Katri Raigi haridusvaldkonnas ühiskonna teenimise eest.

Raigi sõnul on missioonipreemia tunnustus ja suur au nii talle kui kogu Tartu ülikoolile. Raik on end pühendanud venelaste ja eestlaste lõimimisele Eesti haridusmaastikul ning õpetajakoolituse arendamisele TÜ Narva kolledžis. „Tartu ülikooli kui rahvusülikooli üks missioon on tegeleda õpetajakoolitusega, ja see on valdkond, millele kavatsen pühendada oma elu järgmised paarkümmend aastat,“ sõnas Raik.

Raigi juhtimisel on Tartu ülikooli Narva kolledžist kujunenud Eesti vene õppekeelega koolide õpetajate hariduskeskus, mis ei keskendu ainult tasemekoolitusele, vaid ka täienduskoolitusele ja nõustamisele. „Narva kolledž on loodud õpetajakoolituskeskusena ning kolledži põhieesmärk, eelkõige lõimitud aine- ja keeleõppe metoodika rakendamine eri vanuseastmetes, vajab pidevat hoolt ja arendamist,“ rääkis Raik jätkuvast tööst TÜ Narva kolledžis, „väga oluline on uute eesti- ja venekeelsete koolitustoodete väljaarendamine, mis soodustavad eestlaste ja venelaste lõimumist haridus- ja kultuurimaastikul.“

Tänavune missioonipreemia tunnustusfond on kokku 64 000 eurot. 2012. aasta laureaat pälvib pool tunnustussummast ehk 32 000 eurot. Ülejäänud 32 000 eurot jagatakse võrdselt viie nominendi vahel. Osaliselt plaanib Raik tunnustusfondi raha eest toetada lastele karusselli ehitust Narvas. „Minu jaoks on oluline, et Ida-Virumaa lastel oleks sarnased võimalused nagu on Tartu ja Tallinna lastel,“ sõnas Raik, kes soovib noorsoole luua uusi võimalusi.

Aadu Luukase sihtasutuse eesmärk on Eesti ühiskonna tasakaalustatud arengu edendamisele ja rahva elukvaliteedi tõstmisele suunatud tegevuste toetamine. Selle eesmärgi saavutamiseks annab sihtasutus välja Aadu Luukase missioonipreemia. Tänavu välja antud preemia on mõeldud eelkõige isikule, kes paistab silma Eesti ühiskonna tasakaalustatud arengu ja rahva elukvaliteedi edendamisega.

Missioonipreemia laureaatide seas on Tallinna Lastehaigla Toetusfond, ajaloolane David Vseviov, Vanalinna hariduskolleegiumi juht Kersti Nigesen, SA Metsaülikool, Liikumispuudega Laste Toetusfond, Eesti võrkpalliliit, Tartu ülikooli professor Marju Lauristin ja vaimulik Toomas Paul.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!