Haridusminister tunnustas parimaid noorsootöötajaid ja noorteprojekte

18. dets. 2012 - Kommenteeri artiklit

Haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo tunnustas eelmisel nädalal Tallinnas Hobuveskis noortevaldkonna edendamisele kaasa aidanud organisatsioone ja isikuid. Tunnustuse pälvisid noorsootöö aasta tegu, parim koostööprojekt ja enim oma tegudega silma paistnud noorsootöötaja, teatas Eesti Noorsootöö Keskus.

Minister Jaak Aaviksoo tunnustas noorsootöötajaid tehtud töö eest ning rõhutas, et noorsootöö näol on tegemist ühiskonna jaoks väga olulise panusega noorte arengu suunamisel. „Noorsootöötajad on need inimesed, kes on ära teeninud noorte usalduse ja teadmine selle töö väärtustest tuleb viia edasi ühiskonda laiemalt“ sõnas Aaviksoo.

Aasta teo tiitli vääriliseks osutus noorte endi algatatud Tartumaa seikluspargi rajamine, mille kaudu laiendati noorsootöö seikluskasvatuslikke võimalusi. Koos noortega ning lähtuvalt nende soovidest valmis Suure-Jaani Noortekeskuse unistuste noortemaailma vabaajaväljak, mille valmimisse andsid oma panuse 150 inimest, sh sada noort. Projekti „Maal on vahva“ eesmärk on tutvustada väikestele lastele maaelu läbi mängu, kusjuures õpetajateks on just noored ise. Noorte omaalgatust toetavas projektis „Noorus on IN“ valmitavad noored koos noorsootöötajaga ette laheda päeva oma noortekeskuses ning võõrustavad teiste valdade noori.

Parima koostööprojekti tiitli pälvis Pärnumaa Õppenõustamiskeskus koos oma partneritega järjepideva tegutsemise eest noorte sotsiaalsete erisuste vähendamise nimel. Aasta koostöö laureaadiks nimetati ka Tartumaa Noortekogu koostöö eest Tartumaa Arendusseltsiga panuse eest noorte isikliku arengu toetamisel ja Suure-Jaani Vallavalituse algatatud koostöö Suure-Jaani noortekeskuse, Paala noortekeskuse, Sürgavere noortekeskuse, Vastemõisa noortekeskuse, Mainori Kõrgkooli jt noorte ettevõtluse arendamiseks, näiteks viidi ühiselt läbi üritus „1200 minutiga oma ettevõte”.

Enim oma tegevusega silma paistnud noorsootöötaja tiitli pälvisid Kersti Kivirüüt, Piret Laidroo ja Svetlana Logussova. Piret Laidroo valiti ka noorte lemmik noorsootöötajaks. Ta on töötanud alates 2004. aastast kuni tänaseni Sõmeru vallas projektijuhina ja noorsootööspetsialistina ning olnud kuue noortekeskuse loomise juures. Aastatel 2002-2004 tegi ta vallas vabatahtlikuna noorsootööd.

Tunnustuskategooriate väliselt otsustati auhind üle anda Kimmo Aaltonenile ja Tiina Sinijärvele. Kimmo Aaltonen on olnud praeguseks 19 aasta pikkuse Eesti ja Soome vahelise noorsootöö ja noortepoliitika alase koostöö algataja ja arendaja. Tiina Sinijärv on rohkem kui 10 aastat olnud Keila Noortekeskuse juhataja, arendanud linna ja maakonna noorsootööd. Arvestades Kimmo Aaltoneni panust ja teeneid andis minister Kimmo Aaltonenile üle ka Haridus- ja Teadusministeeriumi tänumedali.

Noortevaldkonna tunnustusüritust korraldas Eesti Noorsootöö Keskus Haridus- ja Teadusministeeriumi noorteosakonna algatatud Euroopa Sotsiaalfondi kaasrahastusel elluviidava programmi „Noorsootöö kvaliteedi arendamine“ raames.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!