TLÜ Pedagoogilise Seminari uus direktor on Kristi Vinter

10. dets. 2012 - Kommenteeri artiklit

Tallinna Ülikooli Pedagoogilise Seminari nõukogu valis möödunud nädalal uueks direktoriks Kristi Vinteri.

Kristi Vinter on töötanud kuus aastat Pedagoogilises Seminaris õppejõuna, õpetades tulevasi lasteaiaõpetajaid. Hetkel töötab ta TLÜ Kommunikatsiooni Instituudi meediahariduskeskuse juhatajana. Õppejõuna on ta aga siiani seotud nii Pedagoogilise Seminari kui ka TLÜ Kommunikatsiooni Instituudiga, ning koolitanud õpetajaid nii Kasvatusteaduste Instituudis kui ka TLÜ Rakvere Kolledžis.

Vinter on õppinud viimased neli aastat TLÜ kasvatusteaduste doktoriõppes ning doktoritöö ootab eelkaitsmist. Tänavu sügisel sai ta Pedagoogilise Seminari üliõpilaste poolt tunnustuse “Parim õppejõud 2012”, teatas seminari kommunikatsioonispetsialist.

Värskele direktoriks valitule meeldib enda sõnul käivitada ja ellu viia projekte, mis loovad toimivatele praktikatele lisandväärtust. „Projektitööde kaudu olen hakanud nägema, et tõelised uuendused ja head asjad sünnivad siis, kui vaadata oma erialavaldkonnast välja, ühendades inimeste head mõtted ja tegutsemise millegi uue loomiseks. Haridusvaldkond vajab lisaks kasvatus- ja haridusteadlastele üha enam ka teiste valdkondade oskusteavet, et olla tänapäeva nõuetele vastav,” rääkis ta. Meediaharidust ei kavatse ta direktoriametist hoolimata hüljata.

Tulevase direktorina näeb Vinter Pedagoogilise Seminari tulevikuvisioonis olulisemate valdkondadena praktikate säilitamist ja edasiarendamist, sest kõik seminaris õpetatavad erialad on praktilised ning koolist tööturule siirdujad on olnud seetõttu kõrgelt hinnatud. Samuti peab ta oluliseks teadustöö osakaalu suurendamist, eelkõige rakendusuuringute näol ning koostööd nii ülikooli siseste instituutide ja kolledžitega kui ka kooliväliste huvirühmadega. Oluliseks peab ta ka projektides osalemist ja nende käivitamist nii Eesti kui rahvusvahelisel tasandil.

Nõukogu valis Kristi Vinteri ametisse viieks aastaks viie kandidaadi hulgast. Direktori ametikohal alustab ta jaanuari algul.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!