Haridustöötajate liit toetab õpetajate spordivõistlusi

23. jaan. 2013 - Kommenteeri artiklit

Eile, 22. jaanuaril allkirjastasid Eesti Koolispordi Liidu (EKSL) president Lauri Luik ja Eesti Haridustöötajate Liidu esimees Remo Voltri ühise koostööleppe, mille kohaselt toetab Eesti Haridustöötjate Liit õpetajatele korraldatavaid spordivõistlusi.

“Täna ei saa me rääkida vaid laste kesisest tervisest, sest ka õpetajatel lasub koolis suur töökoormus ning stress. Eesti Koolispordi Liit pakub läbi pallimänguturniiride ja spordipäevade mitmekesiseid sportimisvõimalusi kõikidele haridustöötajatele. Aastas osaleb õpetajate spordivõistlustel enam kui pooltuhat õpetajat üle Eesti, olles eeskujuks tuhandetele õpilastele,” seisab koolispordi liidu pressiteates.

EKSL-i presidendi Lauri Luige hinnangul on koolispordi üks eesmärke lisaks liikumisharrastuse arendamisele ja tervislike eluviiside propageerimisele koolinoorte hulgas seista hea ka selle eest, et õpetajad oleksid terved ning näitaksid noortele läbi sportimise positiivset eeskuju. “Nii näiteks korraldab EKSL kord aastast õpetajate ja koolijuhtide võrkpalli- ning korvpalliturniiri, samuti veteranõpetajate võrkpalliturniiri „Ässad“,” sõnas Luik.

Luige sõnul on sel aastal kavas taaselustada parima kehalise kasvatuse õpetaja tunnustamise traditsioon, mille eesmärk on tänada ja esile tõsta oma valdkonna parimaid pedagooge.

“Kuna nädalas on koolilastel vaid kaks kehalise kasvatuse tundi, on eriti oluline, et kehaline tegevus tunnis oleks maksimaalselt efektiivne. Seetõttu on EKSL sügiseks välja töötamas interaktiivset õppematerjali, kus õpilased, kuid ka õpetajad saavad vaadata, kuidas hüpata õigesti kõrgust, teha venitusharjutusi, visata palli jne. Tegu on n-ö  arvutiprogrammiga, mis sisaldab endas teoreetilist baasi, õppevideosid jm olulist kehalise kasvatuse ainekava  puudutavat informatsiooni, mida noor saab kodutööna omandada,” sõnas ta.

Ka Eesti Haridustöötajate Liidu esimees Reemo Voltri peab  kahe organisatsiooni koostööd väga oluliseks.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!