Rahvusooper kuulutas välja kirjandikonkursi “Prints ja kerjus” teemal

15. jaan. 2013 - Kommenteeri artiklit

26. jaanuaril jõuab Rahvusooper Estonias lavale Priit Pajusaare esimene ooper, noortele mõeldud seikluslik “Prints ja kerjus”. Noortelt tagasiside saamiseks kuulutas rahvusooper välja kirjandikonkursi “Prahihoovist kuningakotta – õnn või õnnetus?”, mille raames oodatakse Mark Twaini raamatu ja Priit Pajusaare ooperi põhjal arvamusi avaldama 10-20-aastaseid noori, teatas teatri pressiesindaja.

Konkursitööde esitamise tähtaeg on 25. veebruar ja võitjad kuulutatakse välja teatrikuu alguses, 7. märtsil.

Tööd lähevad hindamisele kolmes vanusegrupis ja žürii koosseis on järgmine: ooperi “Prints ja kerjus” helilooja Priit Pajusaar, libretist Aapo Ilves ja lavastaja Andres Puustusmaa ning ajakirjanik Juku-Kalle Raid ja rahvusooperi noortetöö juht Rahel Otsa.

Hindamisel arvestatakse: teemakäsitlust, arutlevat ja loomingulist teksti, sündmuste huvitavat kajastamist, julgeid ja originaalseid ideid ning seisukohtade arukat põhjendamist.

Parimad tööd avaldatakse rahvusooperi kodulehel, samas avatakse ka aruteluruum. Parimate tööde autoreid ootavad auhinnad Kalevilt, Tallinna Kaubamajalt, Rahva Raamatult ja Rahvusooper Estonialt.

Lähem info lavastuse ja konkursitingimuste kohta: http://www.opera.ee/lavastus/prints-ja-kerjus/ .


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!