Soomes saadetakse sundpuhkusele 1300 õpetajat

18. jaan. 2013 - 1 Kommentaar

Lõuna-Soomes asuva Kouvola linna valitsus on otsustanud rahapuudusel saata sel aastal sundpuhkusele 1300 õpetajat, mistõttu kannatab umbes 17 000 õpilast.

Algklassiõpetajad saadetakse puhkusele seitsmeks päevaks, põhikooli- ja gümnaasiumiõpetajad 14 päevaks, erikoolide õpetajad kuueks päevaks ning kooli- ja lasteaiajuhid 21 päevaks. Tehtud otsus on muutnud lapsevanemad murelikuks laste turvalisuse pärast, sest sel ajal, kui osa õpetajaid on töölt ära, peavad nende tööl käivad kolleegid vastutama korraga kahe klassi eest.

Peale õpetajate saadetakse sundpuhkusele veel teisigi omavalitsuse töötajaid, kelle puhkus kestab aga koguni kolm nädalat. Selle otsusega soovib linn säästa 7 miljonit eurot.

Allikas: kouvolansanomat.fi

 


Hetkel ainult üks arvamus teemale “Soomes saadetakse sundpuhkusele 1300 õpetajat”

  1. Kai ütleb:

    Nii, et ei ole siin Soomeski ei pudrumäed ega piimajõed. Soome maapiirkoonas on elu samasugune nagu Eesti maapiirkondades – ähvardab koondamine, esineb rohkem tööpuudust ja sellest tulenevaid suhete halvenemist ja masendust.

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!