Tallinnas tuleb holokausti ohvrite mälestuskonverents

16. jaan. 2013 - Kommenteeri artiklit

Eesti NATO ühing koostöös haridus- ja teadusministeeriumiga korraldab 25. jaanuaril kell 11 Tallinnas Nordic Hotel Forumis holokausti ohvrite mälestuskonverentsi, mis keskendub holokausti õpetamismeetoditele Eesti üldhariduskoolides.

Teist korda toimuva konverentsiga soovitakse tuua õpetajate kaudu koolidesse laiemaid teadmisi holokaustist ning selle tähendusest eri riikidele, mistõttu esinevad konverentsil lisaks Eesti esinejatele ka Läti, Leedu, Saksamaa ja Iisraeli diplomaadid ning eksperdid.

Konverentsil osalemist on kinnitanud Leedu suursaadik Eestis, T.E. hr. Neilas Tankevicius, Läti suursaadik Eestis, T.E. Karlis Eihenbaums, Saksa suursaadik Eestis, T.E. hr. Christian Matthias Schlaga, Iisraeli suursaadik T.E. hr Dan Ashbel, Iisraeli aukonsul Eestis Leon Glikman, Richelle Budd Caplan Iisraelist, Indrek Riigor Eesti Ajaloo- ja Ühiskonnaõpetajate Seltsist ning Eesti Juudi Kogukond.

Konverentsi lisaväärtuseks on film, mille abil saab holokausti mõju ja tähendust koolides käsitleda.

Üritus toimub nii eesti kui inglise keeles koos sünkroontõlkega eesti ja vene keelde.

Konverentsi kava ning registreerimisankeet on leitavad järgneval aadressil: http://www.eata.ee/holokausti-ohvrite-malestuskonverents

Aadressil http://www.eata.ee/kusimustik-holokausti-opetamismeetodite-kohta saavad õpetajad anonüümselt vastata küsitlusele, millega NATO Ühing soovib uurida Eesti koolides õpetatavates ainetes holokausti käsitlemist ning õppemeetodeid. Küsitluse tulemusi esitletakse samuti mälestuskonverentsil ning need avaldatakse hiljem ühingu kodulehel.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!