Endla mõtleb nii mudilastele kui ka noortele

8. veebr. 2013 Toomas Šalda - Kommenteeri artiklit

Kõige pisematele on mängukavas detsembris esietendunud „Tiiger, tiiger!”, mis on kokku pandud Donald Bisseti fantaasiarikastest lastelugudest. Värvikirevas, ülimalt heatahtlikus ja lapsesõbralikus lavastuses kõlab palju muusikat, mida näitlejad ise kanneldel esitavad. Mängivad Ago Anderson, Indrek Taalmaa, Ireen Kennik, Lauri Kink, Karin Tammaru ja Triin Lepik.

Vaid paar päeva tagasi, 6. veebruaril jõudis Endla noortestuudio tänavuse töö viljana lavale noortelavastus „Issi, tule vii mind kõrtsust kodu”, mille autor on sama stuudio vilistlane Mari-Liis Pärn ning lavastaja Enn Keerd. See on lugu hetke olulisusest, teadmistest ja otsustest. Millal saab tulevikust olevik ja olevikust minek? Kui palju me teame ja kui palju tegelikult teada tahame? Millal muutub süütus kogemuseks ja vabadusele otsustada kaasneb arusaam vastutusest?

Mai algusest kaunistab Endla mängukava M. Maeterlincki „Sinilind”, mille süžee viib väikesed ja suured vaatajad võluriiki, muinasjutu ja imede maailma ning õpetab, et elada tuleb avatud silmade ja südamega. Lavastab Ingo Normet (külalisena), osades on Karin Tammaru, Kaili Viidas, Carmen Mikiver, Ago Anderson, Priit Loog jpt.

Otseselt lastele või noortele suunatud lavastuste kõrval pakuvad koolinoortele mõtlemisainet ka mitmed lavalood, mille žanrimääratluses ei ole seost vaataja eaga: teiste seas popmuusikal „Boyband”, romantiline „Uhkus ja eelarvamus”, märtsi hakul esietenduv kantrimuusikal „Viimane kauboi” jne. Tasub uurida lähemalt Endla kodulehekülge.

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!