Põnevat Kanuti Gildi SAAL-is

8. veebr. 2013 Kanuti Gildi SAAL - Kommenteeri artiklit

Lähikuudel leiab Kanuti Gildi SAAL-is aset mitu põnevat üritust ning tantsulavastuste esietendust.

Veebruaris valmib uuslavastus ZUGA ühendatud tantsijatelt. Loominguline kollektiiv ZUGA tirib endaga kaasa koreograaf Karl Saksa Tartust, et koostööna välja tuua lavastus „Zuga teab tõde”. Tõde saab ilmsiks tantsu kaudu. ZUGA ütleb, et etenduse loomine ja esitamine on protsess, mille jooksul etendajad avastavad endas midagi uut, mida vaatajatega jagada. On suurepärane, kui selle käigus üllatuvad mõlemad osapooled. Laval on Helen Reitsnik, Jarmo Karing, Kalle Tikas, Karl Saks ja Tiina Mölder, väljendusvahenditeks füüsiline ja helikeel. Etendused 26., 28. veebruaril ning 1. ja 2. märtsil.

Veebruaris töötavad SAAL-is noored koreograafid Kristina-Maria Heinsalu ja Doris Feldmann, kes teevad spontaanselt protsessis ka tasuta ettenäitamisi.

Igakuiselt toimub improvisatsioonilise muusika sari Improtest, kus saab kuulda ja näha muusikuid kogu maailmast. Veebruaris jagavad musitseerides lava Jaak Sooäär (Eesti) ja Aleksandr Ragazanov (Venemaa).

16. märtsil toimub juba kuuendat korda etenduskunstide minifestival made in estonia maraton. Osalevaid kunstikke ja rühmitusi on ligi 30, esinejate nimekiri selgub märtsi alguseks. Kõik esitatavad etteasted mahuvad 5−10 minuti sisse ja ühe õhtu jooksul SAAL-i lavale.

Märtsikuiseks üllatajaks uuslavastusega on Cabaret Rhizome. „Mutantants ehk Tuhat tantsu, mida tantsida, enne kui sured” seob tuhande tantsu elemendid kokku üheks pikaks katkematuks seadeks. See on tantsude teekond lõkete ja rituaalide juurest uhketesse ballisaalidesse ning sealt edasi muusikafestivalide mudastele platsidele, kus sajad tuhanded inimesed samal ajal ja samas rütmis end tühjaks tantsivad. Üle pika aja on SAAL-i laval ainult mehed ehk tantsivad Johannes Veski, Päär Pärenson, Ajjar Ausma, Anatoli Tafitšuk ja Joonas Parve. Etendused 28., 29., 30. ja 31. märtsil. Kanuti Gildi SAAL-is toimuva kohta saab rohkem lugeda www.saal.ee .

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!