Tudengiveeb pakub ettevõtjatele tasuta töö- ja praktikavahenduskeskkonda

5. veebr. 2013 - Kommenteeri artiklit

Eesti kõrgkoolide uudne infoportaal Tudengiveeb on loodud üliõpilaste õppetöö toetamiseks ning ettevõtetega koostööks, koondades ühtsesse keskkonda sisseastujad, tudengid, vilistlased ning töötajaid ja praktikante otsivad ettevõtted, teatas Tartu Ülikooli pressiesindaja.

Tudengiveebi põhieesmärgiks on olla otsekanaliks tudengite, vilistlaste ja ettevõtjate vahel. Ettevõtjatel aitab uus keskkond leida kiirelt ja mugavalt praktikante ja tulevasi töötajaid suuremate kõrgkoolide tudengite ja vilistlaste seast. „Siiani olid Tallinna Tehnikaülikoolil, Tallinna Ülikoolil ja Tartu Ülikoolil eraldi töö- ja praktikavahenduskeskkonnad,“ sõnab Tartu Ülikooli karjääritalituse juhataja Piret Tatunts, „Nüüd saab tööandja läbi kõrgkoole koondava keskkonna suhelda üheksa õppeasutuse üliõpilaste ja vilistlastega ühest kanalist ilma suurema ajaressursi kuluta.“

Uus praktika- ja töövahenduskeskkond on kasutajatele tasuta. Tööandjad saavad lisada portaali töö- ja praktikapakkumisi ning vaadata töö- ja praktikaotsijate CV-sid. „Tudengiveebi partnerülikoolides õpib kokku ca 52 000 tudengit, kes on innukad uusi teadmisi omandama ja arenema,“ räägib Tatunts.

Tudengiveebis osalevad Eesti Kunstiakadeemia, Eesti Maaülikool, Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia, Kaitseväe Ühendatud Õppeasutused, Tallinna Tehnikakõrgkool, Tallinna Tehnikaülikool, Tallinna Ülikool, Tartu Kõrgem Kunstikool ja Tartu Ülikool. Infoportaali loomist rahastati Euroopa Sotsiaalfondist läbi SA Archimedes meetme „Kõrgkoolide koostöö ja innovatsiooni arendamine“.

Uue üle-Eestilise praktika- ja töövahenduskeskkonnaga Tudengiveeb asub aadressil www.tudengiveeb.ee .


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!