Lastelavastuse aastaauhinna pälvis tänavu Oleg Titov

28. märts 2013 Meeli Parijõgi - Kommenteeri artiklit

Eilsel teatripäeval jagati Endla teatris teatrirahvale aasta­auhindu. Nende seas anti üle ka Salme Reegi nimeline auhind. See on lastelavastuste auhind, mille võib saada kunstiliselt silmapaistva ja lastepärase töö eest nii lavastaja, näitleja, kunstnik kui ka iga teine lavastuse osaline.

 

Salme Reegi auhinna nominendid olid järgmised.

• Anne Türnpu lavastajatööd „Metsik urisev õnn” Eesti nuku- ja noorsooteatris ning „Kuidas müüa setot?” Taarka pärimusteatri noortestuudios – otsinguline, eluline ja sütitav noorteteater.

• Kristel Leesmendi ja Siim Angerpiku lavastaja- ja näitlejatööd lavastuses „Hans ja Grete …” Tartu Uues Teatris – lummavast vaikusest sündiv suur lugu.

• Maria Soometsa ja Julia Kaškovskaja näitleja-tantsija koostöö Vanemuise lavastuses „Kunksmoorimäng” Teatri Kodus – draama ja tantsu partnerlus.

• Oleg Titovi lavastajatöö „Tuul pajuokstes” Ugalas – kunstiliselt terviklik ja säravate näitlejatöödega kogupereteater.

• Aare Toikka lavastajatöö VAT Teatri „Faustis” – teatri, filmi, kirjanduse ja muusika sulandamine noori kõnetavaks kunstikeeleks.

 

Salme Reegi žürii liige Leino Rei kirjutas lasteteatri blogis, et selle aasta nominendilavastused seovad omavahel tinglikult teekonna esimesest teatriskäigust täisikka jõudmiseni ning nende kõigi äravaatamiseks tuleb üksiti tervele Eestile tiir peale teha: „Väikestele lastele (u 3–7-aastastele) on Tartu Uue Teatri „Hans ja Grete …”; pisut vanematele (7–11-aastastele) Ugala „Tuul pajuokstes” ja Vanemuise „Kunksmoorimäng”; sealt edasi (12+ …) nukuteatri „Metsik urisev õnn” ja loogilise jätkuna (vanusele 16+ …) VAT Teatri „Faust”. Mõistagi on vanusepiirid tinglikud ja isegi teisejärgulised, aga häid elamusi ülaltoodud lavastused loodetavasti pakuvad.”

Õpetajate Leht soovib häid teatrielamusi kõigile õpilastele ja õpetajatele, lastele ja lapsevanematele ning õnnitleb südamest Salme Reegi preemia tänavust laureaati Oleg Titovi.

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!