Tartu Tamme kooli riigistamise üksikasjad pole veel selged

4. märts 2013 - Kommenteeri artiklit

Tartu volikogule esitatud kokkuleppeprojekt Tamme gümnaasiumi riigistamiseks jätab õhku palju küsimusi, sest kokku lepitakse esialgu vaid läbirääkimiste jätka­mises, kirjutab Postimees.

Tartu linnavalitsuse poolt volikogule saadetud eelnõu sellise kokkuleppe sõlmimiseks on jätk 18. jaanuaril haridus- ja teadusministeeriumi ning Tartu linna vahel sõlmitud ühiste kavatsuste leppele, millega pooled võtsid endale kohustuse alustada läbirääkimisi eraldiseisva gümnaasiumina tegutseva Tamme gümnaasiumi pidamise riigile andmiseks ja Nooruse 9 asuva hoone ümberehituseks.

Volikogult uue kokkuleppe sõlmimiseks luba küsides märgib linnavalitsus, et lepingueelsete läbirääkimistega on jõutud etappi, kus Tartu linnal on võimalik ministeeriumiga kokku leppida eraldiseisva gümnaasiumina tegutseva Tamme gümnaasiumi pidamise riigile üleandmise ning Nooruse 9 hoone rekonstrueerimise tegevuskava ja -põhimõtted.

Samas on märgitud, et veel ei ole vaja otsustada kooli pidamise riigile üleandmist, kokku on vaja leppida üleandmist puudutav ajaline raamistik.

Õiendis on selgitatud, et eelnõus nimetatud kokkuleppe sõlmimise ajal ei ole riik veel valmis lõplikult sõlmima kokkulepet kooli pidamise ülevõtmiseks. Kokkuleppe kohaselt tuleb pooltel otsused teha ja tegevused ellu viia 31. märtsiks 2015. aastal.

Kuna põhikooli- ja gümnaasiumiseadus on riigikogus muutmisel ja sellega võivad kaasneda kooli pidamise korraldamist puudutavad muudatused, oleks praegu rutakas kooli pidamise üleandmise otsustamine, leiab linnavalitsus.

Pikemalt saab lugeda siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!