„Tagasi kooli“ sai Avatud Eesti Fondi Koosmeele preemia

17. apr. 2013 - Kommenteeri artiklit

Avatud Eesti Fondi (AEF) tänavuse Koosmeele auhinna pälvis sihtasutuse Noored Kooli algatus „Tagasi kooli“, mille eesmärk on rikastada külalistundide kaudu Eesti koolielu ja tugevdada koolide sidet ülejäänud ühiskonnaga, teatas AEF-i pressiesindaja.

1997. aastal loodud Koosmeele auhinnaga avaldab fond iga aasta aprillis oma sünnipäeva puhul lugupidamist ettevõtmistele ja inimestele, kes on aidanud kaasa avatud ühiskonna kujunemisele. „Tagasi kooli“ tunnistati preemia vääriliseks kui algatus, mis avardab piire, toob kokku eri elualasid, kogemusi ja põlvkondi ning aitab kujundada sidusat, avatud ja tarka Eestit.

Juba kuus aastat on „Tagasi kooli“ kutsunud ühiskonnategelasi, spetsialiste, lapsevanemaid ja huvilisi külalisõpetajatena koolidesse, et jagada õpilastega teadmisi ja kogemusi eri eluvaldkondadest ning kaasata Eesti inimesi noorte silmaringi kujundamisse. Aastate jooksul on algatuse raames toimunud tuhandeid külalistunde, värskelt käivitunud elektroonses infosüsteemis on kõigest paari kuuga registreeritud juba üle 200 uue külalistunni.

Avatud Eesti Fondi juhataja Mall Hellam tõstab värske Koosmeele laureaadi puhul esile algatuse rolli kooli avamisel ja ühiskonna sidustamisel. „Oma uuel kujul ei keskendu „Tagasi kooli“ enam üksnes arvamusliidrite ja asjatundjate  kaasamisele koolitundide andmisse ühel päeval aastas, vaid on muutunud aastaringseks kodanikuhariduslikuks ettevõtmiseks. „Tagasi kooli“ avardab traditsioonilise õppetöö piire ning lähendab vahetu kogemuse kaudu kooli ühiskonnale ja ühiskonda koolile,“ sõnas Hellam.

Auhinnaga kaasnes 2000 eurot ja Marje Üksise graafiline leht „Avanemine“.

Varasemate Koosmeele preemia laureaatide ning preemia ajalooga saab tutvuda AEFi veebilehel .


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!