Täna algavad 2013. aasta riigieksamid

22. apr. 2013 - Kommenteeri artiklit

Täna algab 2013. aasta riigieksamite periood eesti keele kui teise keele riigieksami kirjaliku osaga, mis on kohustuslik riigieksam vene või muu õppekeelega koolis. Nädala pärast sooritavad abituriendid emakeele eksamit, mis on kohustuslik riigieksam eesti õppekeelega koolis, teatas SA Innove.

„Sel aastal tuleb viimast korda gümnaasiumi lõpetamiseks sooritada viis lõpueksamit, millest vähemalt kolm on riigieksamid,” ütles SA Innove testide korralduskeskuse juhataja Andres Ääremaa ning lisas: „Järgmisest õppeaastast on gümnaasiumi lõpetamise tingimuseks kolme kohustusliku riigieksami – eesti keele, matemaatika ja võõrkeele sooritamine”.

Seoses muudatustega gümnaasiumi lõpetamise tingimustes on õpilasel, kes sooritab sel aastal riigieksami mitterahuldavalt või puudub valitud eksamilt, võimalus korduseksamit teha juba 2013. aasta suvel. Korduseksamid toimuvad 23. juulist 8. augustini.

Eksamitulemused saab teada riigiportaali www.eesti.ee päringukeskkonna vahendusel. Tulemused sisestatakse andmebaasi ning muudetakse kättesaadavaks järk-järgult vastavalt sellele, kuidas tööd hinnatud saavad.

Riigieksami e-tunnistused on riigiportaali vahendusel kättesaadavad alates 20. juunist. Üksikasjalikumad nõuanded e-tunnistuse allalaadimiseks, samuti selle kasutamisvõimalused leiab Innove kodulehelt.

Riigieksamite tulemused on võimalik tellida riigiportaali eesti.ee vahendusel ka oma meiliaadressile. Teavituste tellimiseks tuleb suunata @eesti.ee aadress oma igapäevaselt kasutatavale e-postile. Riigieksami tulemus saadetakse teenuse tellijale siis, kui eksamitulemus on süsteemi kantud. Kirjaga edastatakse aine nimetus ja kogutud punktisumma, iga eksami kohta edastatakse üks e-kiri.

Eksamitulemustega mittenõustumise korral on eksaminandil õigus viie tööpäeva jooksul pärast riigieksamitunnistuse väljastamist esitada apellatsioon haridus- ja teadusministeeriumi apellatsioonikomisjonile. Soovi korral saab enne apelleerimist Innoves kohapeal oma eksamitööga tutvuda. Tutvumise täpsem kord, registreerimisvõimalused jm sellekohane info on SA Innove kodulehel üleval juuni algusest.

2013. aasta riigieksamitele registreerus kokku 12 026 eksaminandi, eksamivalikute arv on üle 36 000.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!