Sporditrall Klooga lasteaias

31. mai 2013 Helju Saamer Klooga lasteaia vanemõpetaja ja TEL meeskonna juht - Kommenteeri artiklit

Klooga lasteaed kuulub tervist edendavate lasteaedade võrgustikku 2008. aastast. Meil on traditsioon korraldada igal kevadel südamenädalal lastele Sporditrall, kuhu kutsume ka naaberlasteaiad.

Meil on väike kahe rühmaga lasteaed ja saali ei ole, aga selle eest on looduslikult kaunis õueala männimetsatukas, kuhu mahub palju lapsi.

Sellel aastal nihkus trall kuu aega hilisemaks, kuna ilmataat ei soosinud veel õues ürituse korraldamist. Kutsusime külalised sportima 20. mail, kui loodus oli tärganud täies kevadises ilus. Lasteaia tervisemeeskonnal ja töötajatel oli igaühel oma ülesanne, et üritus igati õnnestuks.

Esimesed külalised saabusid rongiga Keila Miki lasteaiast ja Paldiski Naerulinnu lasteaiast. Bussiga tulid Laulasmaa ja Lehola koolide lasteaiarühmad ja Karjaküla lasteaia rühm. Sporditralli võistkondi oli koos meie lasteaia kahe rühmaga seitse, lapsi kokku ligi sada.

Sporditrallile tulnud lapsi ja õpetajaid tervitas lasteaia direktor Erika Elissaar. Muusika- ja liikumisõpetaja Malle juhendamisel toimus kõigepealt soojendusvõimlemine. Seejärel loosis direktor lasteaedadele välja stardipunkti numbri. Kõigil osalejatel tuli läbida seitse punkti, kus oli vaja proovile panna oma võimed – sportliku osavuse, kavaluse ja julguse. Kui kõik punktid läbitud ja paberile selle kohta märge saadud, koguneti jälle muruplatsile. Lõpetuseks tehti veel muusika saatel lõbusaid harjutusi Malle juhendamisel. Siis oli käes aeg lapsi ja õpetajaid kingikottidega premeerida. Enne pikka koduteed kosutati end maitsvate ning tervislike puu-ja köögiviljadega, mängiti õuealal ja sobitati tutvusi.

Meie Sporditrall mööduski tervist edendades, kõik osalejad olid päeva lõpus rõõmsad ja endiselt energiat täis. Lahkudes sooviti taas kohtuda.

Suur tänu ürituse toetajatele OÜ-le All Fresh, Keila vallavalitsusele, Eve-Mai Valdnale maanteeameti liiklusohutuse osakonnast ja kahele lapsevanemale. Suur aitäh kõigile külalislasteaedadele, teieta poleks selline suur üritus saanud toimuda. Suur aitäh ka meie lasteaia tervisemeeskonnale ja töötajatele.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!