Üle 500 vanemaealise õppija lõpetas Tartu Ülikoolis õppeaasta

28. mai 2013 - Kommenteeri artiklit

Tartu Ülikooli väärikate ülikoolis peeti täna õppeaasta viimane loeng. Kokku õppis väärikate ülikooli programmis lõppenud õppeaastal enam kui 2000 üle 50-aastast õppijat, kellest vanim oli 99-aastane, teatas ülikooli pressiesindaja. Tunnistuse sai 539 inimest, kes osalesid vähemalt 75% loengutes.

Tartu Ülikooli väärikate ülikooli programmijuhi Karmel Talli sõnul on väärikate ülikoolis osalejad suurepäraseks näiteks elukestvast õppest ja eeskujuks olemisest oma lastele ja lastelastele. „Tänusõnad kuuluvad kõigile õppijatele, toetajatele ja õppejõududele, kes programmi õnnestumisse panustasid. Ilma nendeta ei oleks ka väärikate ülikooli,” jätkab Tall.

Enim kiidusõnu pälvisid dotsent Andres Kuusiku loeng „Tarbijakäitumine”, dotsent Mart Noorma „Kosmoseriik Eesti”, lektor Urmas Kokassaare „Kofeiin ja selle mõju”, professor Marju Lauristini „Eesti inimarengu probleemid rahvusvahelises võrdluses”, professor Hele Everausi „Mida teame kasvajatest?” ja lektor Urve Liini loeng „Pärimisõigus”.

Järgmise õppeaasta programm koostatakse lähtuvalt saadud tagasisidest. Uue õppeaasta esimene loeng toimub 20. septembril kell 14 Tartus Vanemuise 46 ringauditooriumis ja kell 16 Tallinnas Eesti rahvusraamatukogu suures saalis konverents-messi „Seenior 50+” raames.

Tartu Ülikooli väärikate ülikooli programm toimus Tartus ja Tallinnas elukestva õppe keskuse ning Pärnus, Viljandis ja Narvas TÜ kolledžite eestvedamisel. Koostöös sihtasutusega ülikoolide keskus Saaremaal ja Kesk-Eesti õppe- ja kompetentsuskeskusega korraldati väärikate ülikooli loenguid ka Kuressaares ja Türil.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!