Eestlane koordineerib Euroopas kõrghariduse kvalifikatsioonide tunnustamist

27. juuni 2013 - Kommenteeri artiklit

Lissaboni tunnustamise konventsiooni („Kõrgharidusega seonduvate kvalifikatsioonide Euroopa regioonis tunnustamise konventsioon”) komitee valis eelmisel nädalal Horvaatias uue presidendi, kelleks sai SA Archimedese Akadeemilise Tunnustamise Infokeskuse juhataja Gunnar Vaht (pildil).

Komitee kontrollib, edendab ja hõlbustab Lissaboni tunnustamise konventsiooni rakendamist. Lissaboni tunnustamise konventsioon on Euroopas kõrghariduse valdkonnas ainsaks siduvaks õigusaktiks. Konventsiooni on ratifitseerinud 51 riiki.

„Komitee roll on seista Euroopa regioonis kesk- ja kõrgharidust tõendavate diplomite, tunnistuste ja kraadide ausa ja õiglase tunnustamise eest, et hindamise kriteeriumid oleksid läbipaistvad, et kedagi antud teemal ei diskrimineeritaks. Oluline on kaasa aidata ja toetada, et igal riigil oleks hästi töötav, tasemel spetsialistidest koosnev ja põhjalikku tunnustamisalast abi, nõu ja informatsiooni andev infokeskus,” selgitab Vaht.

„Hetkel on valdkonna olulisemateks päevakorrateemadeks kvalifikatsiooniraamistike osatähtsus tunnustamise juures ja läbirääkimised vastastikuseks koostööks maailmajagude vahel,” lisab värske president.

Veel võeti 19. juunil Horvaatia linnas Splitis toimunud koosolekul vastu uus lisadokument, milleks on soovitus kvalifikatsiooniraamistike kasutamisest kõrgharidusega seonduvate kvalifikatsioonide tunnustamisel, teatas SA Archimedes pressiesindaja.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!