Muinasjutuline päev Narva Peetri koolis!

10. juuni 2013 Aleksandr Openko Narva Peetri kooli direktori asetäitja arengu alal - Kommenteeri artiklit

Mis võib olla kaunim ja meeliköitvam, kui teie silme all ellu ärkav muinasjutt?

Narva Peetri koolis on suvevaheaja eel, kui õppeaasta on praktiliselt juba lõppenud ning kõik õpilased on ülevas meeleolus, heaks traditsiooniks kujunenud lastele muinasjutu kinkimine. Sel aastal rõõmustasid kooli õpilasi 3A klassi õpilased etendusega Ernst Theodor Amadeus Hoffmanni muinasjutu „Pähklipureja” motiividel. Sellise rolli sisseelamise, sellise ümberkehastuse üle, mida etenduse näitlejad demonstreerisid, võiksid kadestust tunda suurte draamateatrite näitlejad.

Kõik tunnevad hästi seda muinasjutulist lugu, kui meister Drosselmeier valmistas lastele jõuluõhtul imeilusad jõulukingitused – üleskeeratavad pahklipureja nukud, aga oma ristitütrele Mariele meisterdas veidra nuku pähklite purustamiseks – Pähklipureja. Öösel ärkab Pähklipureja ellu ning kehastub ümber suurepäraseks printsiks, kes kartmatult hiirtega võitleb. Prints alistab Hiirte kuninganna ja tema poja ning seejärel koos Mariega läheb muinasjutulisele reisile.

Näidendit esitati klassikalises vaimus, mille eest eriline tänu režissöörile Olga Morozovale! Suurepärased hääled, kostüümid, dekoratsioonid. Etendus on täis huumorit ja lõbu. Tõeline võluv muinasjutt! Näitlejad mängisid suurepäraselt, toimus nii mõõgavõitlus kui ka muinasjutuline Hiirte kuninganna ilmumine …

Väga tahaks ära märkida Maksim Šorohhovi, kes meisterlikult mängis meister Drosselmeierit, Maria Dõbjakki võluva Marie rollis, Anastassia Šutovat kapriisse printsessi Perlipati rollis ning muidugi Deniss Tšernokoškinit Hiirte kuningapoja rollis, kellel õnnestus suurepäraselt edasi anda hiire iseloomu!

Aga millised kostüümid näitlejatel olid – nagu muinasjuturaamatute joonistustel: Kuninga kuldne rüü, Printsi hõbedane rüü, nagu maalilt maha astunud Kuninganna… Kuigi selles etenduses oli näitlejate mäng palju tähtsam kostüümidest ja dekoratsioonidest.

Saal aplodeeris seistes etenduses osalejatele veel kaua ning ei tahtnud näitlejaid lavalt ära lasta.

Teater koolis aitab lapsel kujundada terviklikku vaadet maailmale ning annab võimaluse väljenduda kõikvõimalikel loomingulistel võimetel!

pilt4


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!