Emakeeleõpetajad kogunevad suvekooli

13. aug. 2013 - Kommenteeri artiklit

14.–16. augustil toimub Läänemaal Uuemõisas Haapsalu Kutsehariduskeskuses Eesti Emakeeleõpetajate Seltsi suvekool „Keele vägi”, mille lektoriteks on Maria Tilk, Toomas Paul, Anzori Barkalaja, Viive Einfeldt, Einar Laigna, Urve Läänemets ning Jaan Õispuu.

Suvekoolis püütakse avada emakeele ebatraditsioonilisi aspekte ja leida uusi rõhuasetusi emakeeleõpetuses, teatasid korraldajad. Kavas on loenguid, arutelusid ja rühmatöid. Esimesel päeval mõtestatakse keeles peituvat väge, teisel päeval arutletakse selle väe targasti kasutamise üle, kolmandal päeval keskendutakse emakeele hoidmisele ja õpetamisele muutunud keelesituatsioonis.

Suvekooli kava on üleval EESi kodulehel.

Eesti Emakeeleõpetajate Selts korraldab suvekooli juba kaheksandat korda. Seekordse ettevõtmise projektijuhid on Krista Mägi ja Aime Klandorf. Suvekool on osalejatele tasuline.

Klandorf ütles Õpetajate Lehele, et suvekoolis on tänavu pisut üle poolesaja osaleja, mida on vähem kui eelmistel aastatel, kuna koolidel on raskusi koolitusraha maksmisega. „Aga et õpetajad vajavad suvekooli akude laadimiseks enne kooliaasta algust, näitab see, et igal aastal on suurenenud osaliste hulk, kes on nõus koolituse eest ise tasuma,” lisas ta.

Kõikides suvekoolides osalenud Anne Vaher, Vändra Gümnaasiumi eesti keele ja kirjanduse õpetaja, ütles, et nagu igal aastal, ootab ta suvekooli kui suve kaunist lõppu ja kooliaasta asjalikku algust.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!