Valga koolihoone saab lastesõbraliku kujunduse

29. aug. 2013 - Kommenteeri artiklit

Valga Põhikooli Vabaduse tänava koolihoone sisekujundus saab Valga-Valka kunstikooli abil rahvusklassikasse kuuluva Silvi Väljali raamatu „Jussikese seitse sõpra” motiive kasutades kaasaegse ja lastesõbraliku ilme, teatas Valga linnavalitsuse pressiesindaja.

Tunnustatud eesti raamatuillustraatori ja kunstniku Silvi Väljali teksti ja piltidega lasteraamat „Jussikese seitse sõpra” esmatrükk avaldati 1966. aastal. Tänaseks on raamat tõlgitud 24 keelde. Seitset nädalapäeva tutvustavat raamatut on oma lihtsa ja meeldejääva süžee tõttu korduvalt lavastatud nii lasteetendustes kui ka kutselistes teatrites ning selle ainetel on tehtud ka multifilm.

Valga Põhikooli direktori Tarmo Posti sõnul soovisid nad Vabaduse tänava koolimajas luua midagi uut, mis muudaks maja interjööri õpilasesõbralikumaks ja lugemiskesksemaks. Kunstikooli õpetajad kasutavad teostusel kaasaegset 3D värvi, kuid säilib ka kerge rahvusromantiline hõng, mis sobib väärika ajalooga koolimajale.

Valga linna põhikooli lapsed alustavad tänavu õppetööd kahes koolihoones: esimese kahe klassi kaheksa klassikomplekti Vabaduse tänaval ja kolmandatest üheksandate klassideni Kungla tänava renoveeritud hoones, mis avatakse pidulikult 2. septembril kell 12.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!