Homme toimub inimeseõpetuse olümpiaad

23. sept. 2013 - Kommenteeri artiklit

Teisipäeval, 24. septembril kella 12–15.30 toimub Tallinnas Tervise Arengu Instituudis (TAI) inimeseõpetuse olümpiaadi vabariiklik voor, millest võtab osa 74 õpilast üle Eesti, teatas Inimeseõpetuse Ühing (IÜ).

TAI direktor Maris Jesse avataval olümpiaadil osalevad 5.–8. klassi õpilased, kes lahendavad ülesandeid nii individuaalselt kui grupitööna. Teadmised pannakse proovile näiteks tervisliku toitumise, esmaabi, kehalise aktiivsuse, murdeea muutuste ja probleemide eduka lahendamise alal.

Lõppvooru pääsesid piirkonnavooru parimad. Piirkonnavoor toimus veebipõhiselt aprillis ja sellel osales 985 õpilast.

Olümpiaad põhineb 2012/2013. õppeaastal kehtinud riiklikul õppekaval. Inimeseõpetus on alates 1996. aastast riiklikus õppekavas eraldiseisev õppeaine kõikides kooliastmetes. Inimeseõpetuse üldeesmärk on toetada õpilase kujunemist sotsiaalselt küpseks ja teovõimeliseks isiksuseks.

Olümpiaadi korraldab IÜ koostöös TAI-ga ning seda toetab haridus- ja teadusministeerium.

Lisainfot leiab veebilehelt www.inimeseopetus.eu.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!