Räpina Aianduskool sai uue kunstiteose

11. sept. 2013 - Kommenteeri artiklit

Räpina Aianduskooli alal avati täna modernne kunstiteos “Vaade ajalukku”, mille autorid on KAOS Arhitektid: Margit Aule, Katri Haarde ja Mae  Köömnemägi, teatas kooli projektijuht.

Tegemist on kohaspetsiifilise kunstiobjektiga, mis meenutab asjaolu, et selles kohas on varem asunud viljapuuaed.

„Kaev, mille põhjas avaneb vaade õunapuule, on valmistatud roostekarva terasest, materjal, mis on avalikus ruumis kasutamiseks väga vastupidav ja hästi säiliv. Roostene toon on kontrastiks teost ümbritsevale külluslikule rohelusele suvel ja lumele talvel. Teosel kujutatud õunad sümboliseerivad lisaks viljapuu aiale ka Räpinale iseloomulikke kauneid aedu ja siinset aianduskooli,” kirjeldas tööd üks selle autor Margit Aule.

Ideekonkursile laekus kolm ideekavandit, millest kuueliikmeline žürii pidas esimese koha vääriliseks tööd „Vaade ajalukku”. II koha pälvis ideekavand „Savoy”, MTÜ Viigi Mänguasi ja III koha „Viljapuuaed”, KAOS Arhitektid OÜ. Kõigi kolme kavandiga on võimalus lähemalt tutvuda kooli raamatukogus.

Räpina Aianduskool on viimastel aastatel saanud ohtralt uuendusi: 2008. aastal ehitati söökla, 2009. aastal valmis nüüdisaegne õpilaskodu, 2010. aastal rajati õppekasvuhoonele ja 2012. aastaks renoveeriti õppehoone.

Kunstiobjekt valmis projektis „Õppehoone projekteerimine, renoveerimine ja sisustamine”, mille kogumaksumuseks kujuneb 5,2 miljonit eurot. Sellest 4,3 miljonit eurot eraldab Euroopa Regionaalarengu Fond ning 0,9 miljonit eurot katab kaasfinantseeringuna haridus- ja teadusministeerium.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!