Algatus Huvitav Kool ootab ideid

25. okt. 2013 Argo Kerb haridus- ja teadusministeeriumi avalike suhete juht - Kommenteeri artiklit

Eesti hariduse tulevik läheb korda palju enamatele kui vaid haridusinimestele. Seda näitas ka vastukaja küsimusele „Kas Eesti kool on huvitav?”, mille esitas haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo 23. augusti Õpetajate Lehes. Haridus- ja teadusministeerium teeb ettepaneku mõelda ja arutada üheskoos selle küsimuse üle ning selleks kutsume ellu algatuse Huvitav Kool, mille eesmärk on peegeldada ühiskonna ootusi koolile ja haridusele.

Huvitava Kooli raames hakkab tööle laiapõhjaline ühiskondlik kogu: 12-liikmeline nõukoda. Nõukojalt oodatakse ettepanekuid, millistes põhimõtetes peaksime ühiskonna tasandil kokku leppima, et kool oleks huvitav kõigile – seal tahetaks nii õppida kui ka töötada.

Pooled nõukoja liikmed on eelnevalt kutsutud ühiskondlikult aktiivsed kodanikud ning ülejäänud valitakse haridussõprade seast avalikul mõttekonkursil. Ootame võimalikult paljusid haridussõpru mõttekonkursile ideid esitama – kuue idee autorid kutsutakse kaasa lööma Huvitava Kooli ühiskondlikus nõukojas, et aidata muuta kooli huvitavamaks. Huvitava Kooli esimese teetähiseni jõuame aasta lõpus, mil vaatame, kuidas ja mis suunas edasi liikuda.

Ühiskondlikus nõukojas osaleda soovijatelt ootame lühikest ideekirjeldust (ca 2000 tähemärki), mis võiks aidata kaasa huvitava kooli kujundamisele. Palun lisage mõttepaberi lõppu paarilauseline enesetutvustus ja kontakt­andmed, millega loodetavasti kinnitate ka oma valmisolekut Eesti kooli huvitavaks muutmisel kaasa rääkida. Kui te ei soovi, et idee avaldatakse, siis märkige see juurde.

Haridus- ja teadusministeerium ootab ettepane­kuid 5. novembriks e-aadressil huvitavkool@hm.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!