KIK kuulutas koolidele välja energiasäästunädala konkursi

8. nov. 2013 - Kommenteeri artiklit

Selle nädala esmaspäeval läks käima Keskkonnainvesteeringute Keskuse (KIK) üle-eestiline võistlus „Energiasäästunädal Sinu Koolis”, kuhu tänaseks on registreerinud 12 kooli. Algatusega saab liituda ja konkursse läbi viia kuni järgmise nädala lõpuni, teatas KIK-i pressiesindaja.

Keskkonnasõbralikule ettevõtmisele on seni registreerunud Esku-Kamari kool, Tondi põhikool, Tartu Hiie kool, Võru Kesklinna kool, Metsküla algkool, Rõuge põhikool, Konguta kool, Varstu keskkool ja Narva Soldino, Kiili, Antsla ja Maardu gümnaasium.

„Energiasäästunädal Sinu Koolis” toimub kolmandat korda ning sellega on oodatud liituma ka eelmistel aastatel osalenud koolid. Näiteks osaleb teist aastat järjest Esku-Kamari Kool, kus sel korral keskendutakse taaskasutusele. „Muude ürituste seas jätkame eelmise aasta võistlusel tekkinud traditsiooni, kus lapsed koguvad kokku üleliigsed tekid, vaibad, käterätid ja plekist sööginõud ning viivad need Viljandi loomade varjupaika,” rääkis kooli aktiivgrupi juhendaja Liia Aun.

Võistlusele registreeruda saavad kuni neljaliikmelised aktiivgrupid nii algklassilaste, põhikooliõpilaste kui ka gümnasistide seast. Nende ülesandeks on kuni järgmise nädala lõpuni mõelda välja ja korraldada oma koolis konkurss, mis kaasaks energiasäästu ja keskkonnahoidu kogu koolipere. Aktiivgrupp võib kasutada nii õpetajate kui koolitöötajate abi. Peale koolikonkursi toimumist esitavad aktiivgrupid kokkuvõtte toimunust ning valmistavad postri, mida hindab kolmeliikmeline žürii.

Senised väljapakutud energiasäästlikust propageerivad ettevõtmised on väga mitmekülgsed – leidub nii essee- ja videokonkursse, lauluvõistlusi kui ka viktoriine ja meisterdustunde.

Konkursi peavõiduks on reis Rootsi avastuskeskusesse. Lisaks on välja pandud teisi toredaid auhindu.

Parimaid koole tunnustatakse 18. novembril Tallinnas toimuval energiasäästunädala pidulikul lõpuüritusel, kus koolidel on võimalus oma algatusi esitleda.

Projekti eestvedaja on SA Keskkonnainvesteeringute Keskus. Toetavad Tartu Regiooni Energiaagentuur, Tallink, SEBE, Jääaja keskus, Tartu keskkonnahariduse keskus, Tartu seikluspark, Pärnu loodus- ja tehnikamaja ning teaduskeskus Ahhaa.

Võistlusele registreerumise tähtaeg on 15. november.

Registreeruda saab KIK-i kodulehel või Facebook´i lehel.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!