Parimad pagarid ja parim noor teenindaja õpivad Tallinna Teeninduskoolis

4. nov. 2013 - Kommenteeri artiklit

Möödunud nädala lõpus peetud toidumessil selgitati välja aasta pagar ning parim noor teenindaja. Esimese tiitli uhkeks omanikuks said Inessa-Agnetha Malk ja Andro Kivik, teise tiitliga pärjati Kristo Lassi. Kõik kolm õpivad Tallinna Teeninduskoolis.

Aasta pagarite juhendajateks olid Diana Kaurkina ja Janno Semidor, Eesti parim noor teenindaja õppis aga Krista Kalmuse käe all.

Tallinna Teeninduskooli direktori Meeli Kaldma sõnul on võit suur tunnustus kooli õpilaste ja õpetajate heale tööle. „Sel aastal on pagarite kord võidurõõmu tunda, samas on see tunnustus õpetajatele, kelle kogemuse edasiandmine nüüd vilju kannab. Valdkonna õpetajad näitasid siin väga head koostööd, aitäh!” ütles direktor pärast pagarite võistlust, kui teenindajate võistlus alles ees seisis. Toiduainetetöötluse ja -tootmise juhtivõpetaja Eha Martma lisas, et võit on seda väärtuslikum, kuna see saavutati mõõduvõtmises tegevpagaritega.

Eesti Leivaliidu korraldatud võistlusel aasta pagari ja aasta kondiitri tiitlile olid võistlustules kaheksa kondiitrit ja kuus kaheliikmelist pagarite võistkonda. Koolid osalesid võistlusel esmakordselt.

Noor Teenindaja 2013 võitjad (vasakult): Krislin Kozlov Haapsalu Kutsehariduskeskusest (II koht), Kristo Lassi Tallinna Teeninduskoolist (I koht), Tiina Kallaste Haapsalu Kutsehariduskeskusest (III koht). Foto: Joanna Jõhvikas

Noor Teenindaja 2013 võitjad (vasakult): Krislin Kozlov Haapsalu Kutsehariduskeskusest (II koht), Kristo Lassi Tallinna Teeninduskoolist (I koht), Tiina Kallaste Haapsalu Kutsehariduskeskusest (III koht). Foto: Joanna Jõhvikas

Eesti parimaks nooreks teenindajaks pärjatud Kristo Lassi, kes töötab teeninduskooli õpingute kõrvalt nii koka kui ka ettekandajana, ütles, et võit tuli talle üllatusena. „Mulle meeldib töö inimestega ja seetõttu ei tekkinud kahtlustki, kas panna ennast võistlustel proovile,” ütles ta, lisades, et päris tippu jõudmiseks on tal arenguruumi veel küllaga. Noormees lisas, et järgmine aasta osaleb ta kindlasti aasta kelneri valimisel.

„Kohtunike hinnangul olid kõik noored teenindajad ennast võistlusteks hästi ette valmistanud, kuid Kristo Lassi oli parim flambeerimises, veini täpsusvalamises ja suhtlemises kliendiga,” ütles Eesti Kelnerite ja Ettekandjate Liidu juhatuse liige Tiiu Parm. Tema sõnul avaldas Kristo eriti muljet oma suurepärase suhtumisega töösse.

Finaalis, mis koosnes piduliku laua katmisest ja teenindamisest ning näidata tuli oskusi ja  teadmisi lauakatmises, veinide tundmises ja serveerimises, flambeerimises ning juustude serveerimises, osales kokku seitse õpilast Tallinna Teeninduskoolist, Haapsalu Kutsehariduskeskusest, Viljandi Ühendatud Kutsekeskkoolist, Eesti Hotelli- ja Turismikõrgkoolist ja Kuressaare Ametikoolist. Võistlus „Noor Teenindaja” toimub alates 2005. aastast ning võistlusest saavad osa võtta Eesti ametikoolide toitlustusalade õpilased.

Parima teenindaja võistlust korraldavad Eesti Kelnerite ja Ettekandjate Liit, Profexpo OÜ ja SA Innove. Võistlusi rahastab Euroopa Liidu Sotsiaalfond.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!