Audenteses avati kaasaegse kunsti näitus

3. dets. 2013 - Kommenteeri artiklit

Audentese erakoolis avati esmaspäeval Eesti kaasaegse kunsti näitus, mille taiesed pärinevad ettevõtja ja kirjanik Armin Kõomäe kunstikogust. Näitust võivad kooli lahtiolekuajal minna vaatama kõik huvilised.

Näitus on galerii Vaal ja Audentese erakooli ühisprojekt, mille eesmärgiks on tuua kooliõpilastele lähemale Eesti kaasaegset kunsti. Kooli ruumides saab näha kunstiteoseid, mis ei ole mõeldud lihtsalt niisama seinapinna kaunistamiseks, vaid kaasamõtlemiseks ja inspiratsiooniallikaks, teatas kooli esindaja.

„Soovime, et meie õpilastest kasvavad tugeva keha, targa pea ja sooja südamega inimesed. Selle saavutamiseks tuleb tagada nende arenguvõimalused, tutvustades erinevaid valdkondi ja teemasid. Usun, et kunsti lähemale toomine nii õpilastele kui ka lapsevanematele aitab selles suunas liikuda,” kommenteeris Audentese nõukogu esimees Heldur Meerits.

„Audentese valmisolek kunsti tutvustada on meilegi huvitav väljakutse,” ütles galerii Vaal juhatuse liige Aimar Jugaste. „Selline näitusevorm on piisavalt nähtav, kuid mitte kohustuslik ega pealetükkiv. Teeme koostööd veendumusega, et hea kunst aitab õpilastel meeli virgutada ja kokkuvõttes ka avardada maailmapilti.”

Armin Kõomäe erakogust pärinevate kunstiteoste väljapanek kujutab endastkokkuvõtlikku läbilõiget  tänapäeva kunstitehnikatest ja meediumidest – õlimaal, kollaaž, foto jne. Esindatud on Eesti nüüdiskunstnikud nagu Jaan Toomik, Mall Nukke, Rauno Thomas Moss, Katrin Rüütli, Marko Mäetamm, Elis Saareväli, Külli Suitso, Ronald Baumann, Mara Koppel ja Arne Maasik.

Näitus jääb avatuks 28. veebruarini 2014.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!