Huvitava Kooli mõttekoda arutab ideid

3. jaan. 2014 - Kommenteeri artiklit

Täna kohtuvad Tallinna ülikoolis Huvitava Kooli nõukoja liikmed, ideevõistluse esseede autorid, õpetajad, koolijuhid ja -pidajad ning teised haridusest hoolivad inimesed. Mõttekotta on kokku kutsutud 60 inimest, eesmärgiga arutada, kuidas muuta Eesti kooli veelgi paremaks, teatas haridus- ja teadusministeeriumi pressiesindaja.

„Mõttekoja sihiks on jõuda koosmeeleni selles, mis iseloomustab huvitavat kooli,” ütles algatuse Huvitav Kool koordinaator Pille Liblik. „Arutelu käigus tahame koondada tervikuks head mõtted, suured ideed ja praktilised ettepanekud. Need peaksid olema võimalikult mitmekesised, seepärast on mõttekotta kaasatud inimesed ka väljastpoolt haridussüsteemi.”

Huvitava Kooli töörühm on mõttekojale kitsaskohtadest tõstatunud teemadena välja pakkunud suurema avalikkuse ootustega arvestamise, õppekavas kirjapandu ainetundi viimise, õppemetoodikate mitmekesisemaks muutmise, ühiskonna usalduse suurendamise kooli vastu ning haridustasemete parema sidumise.

Algatuse Huvitav Kool kutsus sügisel ellu haridus- ja teadusministeerium, et koguda mõtteid ja ettepanekuid Eesti üldhariduse paremaks muutmiseks. Algatuse ühiskondlikku nõukotta kuulub tosin eri valdkondade inimest, kelle abil otsitakse lahendusi kooli huvitavamaks muutmiseks ning kes peaksid olema hariduse kriitilised sõbrad ja hindama kavandatavate muudatuste vastavust ühiskonna ootustele.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!