Lõbus vaheldus inimeseõpetuse tundidesse

28. märts 2014 Mari Klein - Kommenteeri artiklit

OÜ Dada AD on koostöös tervise arengu instituudi toitumiseksperdi Tagli Pitsiga asunud tutvustama toitumise temaatikat ning andnud välja lauamängu „Reis ümber söögilaua”, mis sobib hästi ka koolitundi.

Selle mängu juures on esmalt ja eraldi märkimist väärt mängukarbis sisalduv omalaadne spiraalkinnitusega küsimustekogu, mille maht äratab aukartust. Ikkagi 1500 küsimust koos vastustega – jagatud kolmeks raskusastmeks, igaühes 500 küsimust-vastust-selgitust.

Kuni kümneaastastele mõeldud kõige kergemate küsimuste seas on selliseid, mida teab vast ka lasteaialaps (näiteks mis on kukekomm?), aga raskematega jääb jänni küllap ka enamik täiskasvanuid (mis on potofoobia?). Põnevaid teadmisi saab siit igatahes kuhjaga, alates sellest, milliselt maalt pärinevad teelusikad, ning lõpetades sellega, mis aine on akrüül­amiid.

Lisaks küsimustikule on mängukarbis nupud-täring ja kahepoolne mängulaud, millest üks meenutab „Tsirkust”, teine „Reisi ümber maailma”. Esimese puhul tuleb vastata küsimusele siis, kui nool viib alla (õige vastus päästab kukkumisest) või üles (õige vastus viib sihile), nagu „Tsirkuse” mängus ikka. Teise mängu puhul tuleb vastata iga käiguga, kuid varieerub küsimuste arv.

Mängu lõbusamaks muutmiseks on loodud ruudud-sõõrid, millel võib jääda vahele, kui just ei täida mõnd 60 eriülesandest, mis on kirjas küsimustiku viimasel lehel (nt: tee kukerpalli või laula midagi).

Mängida saab 2–8 inimest ning mäng kestab 30–90 minutit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!