Sügisseminar tõi kokku üle 80 riigikaitse­õpetaja

21. nov. 2014 Peeter Kuimet kaitseministeeriumi kaitseväeteenistuse osakonna juhataja - Kommenteeri artiklit

Kaitseministeerium korraldas 23. ja 24. septembril Roosta puhkekülas riigikaitseõpetajate iga-aastase sügisseminari, kus üle 80 riigikaitseõpetaja said ülevaate nii Eesti riigikaitse kui ka riigikaitseõpetuse aine arengust viimasel ajal.

Kaks päeva kestnud seminaril andsid kaitseminister Sven Mikser ja kaitseministeeriumi kaitseplaneerimise asekantsler Jonatan Vseviov ülevaate Ukraina kriisi tagajärjel tekkinud uuest julgeolekuolukorrast ning Eesti riigikaitse ees lähiajal seisvatest väljakutsetest.

Kaitseministeeriumi ja kaitseressursside ameti esindajad tutvustasid riigikaitseõpetajatele muudatusi, mis toimuvad lähiajal vajalike rahatoetuste taotlemise korras ja välilaagrite korraldamises. Major Andres Välli kaitseliidu Tallinna malevast kirjeldas kaitseliidu toetuse tagamist riigikaitseõpetuse välilaagrite korraldamisel ning poliitikauuringute keskuse Praxis analüütik Laura Kirss andis ülevaate Eesti gümnaasiumivõrgu analüüsi tulemustest.

Grupiarutelude käigus sõnastasid riigikaitseõpetajad ettepanekuid õpetajate motivatsioonisüsteemi parandamiseks ning 2015. aastast välja antava riigikaitseõpetaja stipendiumi maksmiseks. Peeti ka mõni vestluse laadi ettekanne. Nii kirjeldas ülemveebel Siim Saliste kaitseväe väljaõppemeetodite, riigikaitseõpetuse ja pedagoogika seoseid, Tallinna Nõmme gümnaasiumi riigikaitseõpetaja kapten Jüri Tõnisma andis aga ülevaate oma teenistuskogemusest Euroopa Liidu Mali väljaõppemissioonil. Päev lõppes traditsioonilise mälumängu ning saunaõhtuga.

Seminari teisel päeval külastasid riigikaitseõpetajad Ämari lennubaasi. Praeguseks on enam kui kümme aastat toimunud sügisseminar muutunud oluliseks kohaks, kus riigikaitseõpetajad saavad kogemusi vahetada. Arvestades seda, et erinevalt paari aasta tagusest ajast on meid ümbritsev julgeolekukeskkond hakanud väga kiiresti muutuma, peame edaspidi andma rohkem infot just Eesti riigikaitse ja rahvusvahelise olukorra jooksvate väljakutsete kohta. Sellist ajakohast infot vajavad õpetajad nii enesetäiendamiseks kui ka õpilastele edasi andmiseks.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!