Kuidas sünnivad Dada FUN-i mängud?

30. okt. 2015 - Kommenteeri artiklit

Dada FUN-i märgi alla koonduvad harivad laua- ja kaardimängud. Kuidas need laua- ja kaardimängud sünnivad?

Oleme kursis, milliseid arendavaid ja õpetlikke mänge mujal maailmas tehakse ning millised on end õigustanud. Külastame tihti ülemaailmset mänguasjamessi Nürnbergis ning erialamesse Frankfurdis ja Helsingis. Kui mäng on rahvusvaheliselt mõistetav, siis hindame selle sobivust Eesti keskkonda.

Meie valikusse kuuluvad mitmesugused tegevuskaardid, nt „100 tegevust lapsele reisi ajal”, „Nuputa ja lahenda”, „100 mängu õues ja toas”. Eestindame, sobitame tekstid ja ülesanded Eesti keelekultuuri. Tegevuskaardid pakuvad lastele rohkelt tegevust, nuputamist, liikumist ja teevad tuju heaks.

Teeme koostööd Eesti autoritega

Oleme üllitanud kaks loovkaardipakki koostöös Tartu Ristikheina lasteaia logopeedi Külli Reinoga, kes oma töös kasutab lastega mängides palju kaardi- ja lauamänge.

„Väikse Taibu” loovkaardid vastavad küsimusele „millal?” ja koondavad 50 tähelepanu, mälu ja loogilist mõtlemist arendavat pildikaarti. 25 küsimuse- ja 25 vastusekaardi pöördel on lisaks mitmesugused ülesanded. „Väikese Taibu 2” kaardipaki kaardid vastavad küsimusele „mida?”. Kaar­di­pakis on 48 kaarti, millega saab mängida nelja mängu.

Selle aasta jooksul jõuavad poodidesse „Väikese Taibu 3” loovkaardid, mis vastavad küsimusele „missugune?”, ning „Väikese Taibu ametid”.

Õuemängud

Kui õues on ilus ilm, soovitame minna lastega hoopis õue ja mängida seal. Kehvema ilma korral saab paljusid õuemänge edukalt toas mängida, vahelduseks lauamängudele.

Lisainfot õuemängude valiku kohta leiab veebilehel www.ouemangud.ee, kaardi- ja lauamängude kohta aadressil http://fun.dada.ee. Dada mängud on müügil ka raamatu- ja mänguasjapoodides üle Eesti. Otsepakkumisi saab küsida  mängude spetsialistilt Krista Zeigilt tel 5565 9650, krista@dada.ee.

Toredaid mänguelamusi soovib Dada FUN-i pere


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!