Tallinna Lehola lasteaias tähistati rahvusvahelist tantsupäeva

10. mai 2016 Tallinna Lehola lasteaed - Kommenteeri artiklit
Soojendustants "Kükita".

Soojendustants “Kükita”.

Lehola lasteaias ei möödu ükski pidu ilma tantsuta, seepärast otsustati ka rahvusvahelist tantsupäeva ühistantsimisega tähistada. Sel aastal oli Eestis valitud ühistantsimiseks „Kikapuuˮ tants. Õpetajad õppisid tantsusammud selgeks lasteaias aprillikuu jooksul kord nädalas toimunud tantsutunnis tantsuõpetaja Urmase juhendamisel. Õpetajad õpetasid siis omakorda lastele.

29. aprilli hommikul koguneski kogu Lehola lasteaia rõõmus pere õuele rahvusvahelist tantsupäeva tähistama. Näha oli värvikirevais rahvariideseelikutes lapsi ja õpetajaid. Kiisupere rühma lastel ja õpetajatel olid toredad rohelised mütsikesed peas. Lähenevast volbriööst andsid märku nõidadeks kostümeeritud Lepatriinude ja Liblikate rühma lapsed ja õpetajad.

Sissejuhatava sõnavõtu tantsupäevale pidas lasteaia hoovis kasvavate kikkapuude all lasteaia direktor Merike Pappel. Toimus lühike kikkapuu tutvustus. Lapsed said teada, et enamasti kasvab kikkapuu põõsana, tal on huvitavad piklikud sakiliste servadega lehed ja ilusad punased marjad. Lapsed jätsid meelde, et kikkapuu on mürgine taim ja marju suhu panna ei tohi. Vanasti valmistati kikkapuust saapanaelu, õmblusnõelu ja pilliklahve. Tänapäeval kasvatatakse kikkapuud parkides ja aedades ilutaimena.

„Kikapuuˮ tantsu esitamiseks õige hoo sissesaamiseks tantsiti esmalt soojenduseks „Mulgi polkatˮ ning seejärel tantsu „Kükitaˮ.

„Kikapuuˮ tantsu ajaks kogunesid Klaabude ja Sipelgate rühma lapsed lasteaia õuel kasvavate kaskede vahele – nemad olid saateorkester. Ülejäänud tantsijad moodustasid suure poolkaare ümber kaskede ning tants läks lahti. Esmalt kulges tants aeglasemas tempos, aga lõpus läks sammude seadmine päris kiireks.

Oli see vast vahva ühistantsimine! Et tantsupäev hästi meelde jääks, tantsiti lõpetuseks „Kägara tantsuˮ, millega tehti toredaid hoogsaid ringe lasteaia õue peal. Pärast ürituse lõppemist arvas Lotte rühma Artur, et „Kägara tantsˮ on üldse kõige lahedam tants, mida ta kunagi tantsinud on.

Tantsupäeva tähistamine Lehola lasteaias õnnestus igati. Suur tänu tantsuõpetaja Urmasele, kes õpetajatele tantsu selgeks õpetas ning tehnikaga abistas. Aitäh õpetajatele, eeskätt muusikaõpetajatele Pillele ja Jaanale, kes lastele tantsud selgeks õpetasid. Suur aitäh ka ilmataadile, kes tantsurahvale ilusa päikseliselt särava ja sooja ilma kinkis. Rahvusvahelise tantsupäeva tähistamine ühistantsimisega on Lehola lasteaias kavas muuta sama toredaks traditsiooniks, nagu juba on lasteaia oma laulupidu.

Ühistantsimist saab vaadata siit, siit ja siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!