Corelli Music kutsub kaunitele kontsertidele

3. veebr. 2017 Mail Sildos Corelli Music - Kommenteeri artiklit

Toompea muusikasalongi kaunis saal, endine Ungern-Sternbergi linnapalee, praegu Eesti teaduste akadeemia. Foto: Corelli Music

 

Kontserdiagentuuri Corelli Music käimasoleva hooaja märksõnad on mõisad, aadlipaleed, kirikud, reformatsioon 500 ja barokk­ansambel Corelli Consort 25.

Mõisaromantika ja Toompea muusikasalong

Mõnusad salongikontserdid naistepäeva tähistamiseks toimuvad 4. märtsil kaunis mõisakoolis Puurmani lossis ja 5. märtsil Ungern-Sternbergide linnapalee uhkes ballisaalis Toompea muusikasalongis. Hingestatud kavaga „Kaunitele daamidele” esinevad meie tippmuusikud tenor Mati Turi ja Martti Raide klaveril. Kuulda saab kuldsest klassikast Schuberti, Schumanni, Mozarti, Artur Kapi ja Mart Saare imelist laululoomingut ning igatsevaid vene romansse Tšaikovski sulest.

Kõik, kes soovivad oma armsatele keset talvekülma midagi ilusat ja erilist pakkuda – kontsert uhketes ballisaalides aadlipalees või mõisalossis on hea võimalus ühendada romantiline õhtu kaunis ümbruses tundeküllase muusikaga.

Kirikupühad Maarjamaal

Piduaastat „Reformatsioon 500” tähistab Corelli vaiksele nädalale eelnevale palmipuudepühale sobiva muusikaga kontserdisarjas „Kirikupühad Maarjamaal” 8. ja 9. aprillil Tartu Jaani ja Viljandi Pauluse kirikus. Seekord jõuab publiku ette paljude jaoks läbi aegade suurima klassiku Johann Sebastian Bachi „Johannese passioon”, üks Euroopa muusikaajaloo liigutavamaid kannatusaja teoseid. Kontsert on osa Corelli Musicu suurejoonelisest kontserdisarjast „Kirikupühad Maarjamaal”, mis juba üle kümne aasta toob igal kevadel publikuni mõne muusikaajaloo tähtteose. Bachi „Johannese passioon” kõlas esmakordselt 1724. aasta suurel reedel ning helilooja kasutas Martin Lutheri piiblitõlget seda vaid õige pisut muutes. Suurteose esitavad Eesti parimad solistid: tenor Mati Turi, bass Uku Joller, bass Taavi Tampuu, sopran Arete Teemets, alt Iris Oja, mitmekordne aasta koor Collegium Musicale, barokiaja pillidel musitseeriv Corelli Barokkorkester ja dirigent Lukas Groen.

Corelli Consort 25

Alates juunist alustab üks meie tuntumaid barokkansambleid Corelli Consort oma 25. juubeliaasta tähistamist suurkontsertidega kaunimates mõisates ja Tallinna Filharmoonia Mustpeade maja Valges saalis, kus peateosena saab nautida Pergolesi koomilist ooperit „La Serva Padrona” („Teenija-käskijanna”). Juulis on tulemas heategevuslik kontserdisari „Eesti mõisad 2017” ning põnevad kontserdid jätkuvad aasta lõpuni.

Õpetajad pääsevad kontsertidele sooduspiletiga. Lisainfo www.corelli.ee ja www.facebook.com/corellimusic.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!