Tartu kõrgema kunstikooli üliõpilased osalevad Stockholmi mööbli- ja valgusmessil moodulseinte lahendust tutvustava projektiga

2. veebr. 2017 Tartu kõrgem kunstikool - Kommenteeri artiklit

Tartu kõrgema kunstikooli projekt “Design Dream”. Foto: Merje Niinepuu

Tartu kõrgema kunstikooli üliõpilased tutvustavad 7.‒11. veebruarini Stockholmi mööbli- ja valgusmessil moodulite süsteemi, millest on võimalik lihtsate vahenditega luua multifunktsionaalne töökeskkond kontorisse või atraktiivne esitlusvahend messile. Projekt teostus koostöös kompetentsikeskusega TSENTER.

Projekti käigus analüüsisid Tartu kõrgema kunstikooli (TKK) mööbli- ja tekstiiliosakonna disainitudengid töökeskkonna vajadusi ning arendasid edasi puidutöötlemise ja mööblitootmise kompetentsikeskuses TSENTER välja töötatud moodulite süsteemi. Üliõpilaste eesmärk oli täiustada konstruktsioonilahendusi ning pakkuda välja ideid materjalide ja tehnoloogiate kombineerimiseks moodulite disainis.

Messil esitletav kooslus on kaheksa mööblidisaini- ja nelja tekstiilitudengi ning Erasmus+ programmi raames TKK-s õppiva Belgia disainitudengi visioon tulevikuettevõtte Design Dream Design töökeskkonnast, mis pakub võimalusi tööks, suhtluseks ja hingetõmbepausiks. Moodulite süsteemi abil on võimalik luua avatud kontoris erinevaid töö- ja puhketsoone ning vajadusel ruumilahendust muuta. Ruumile lisavad kasutusvõimalusi tekstiilsed istmelahendused.  Moodulseinte materjalidena on kasutatud naturaalset ja värvitud vineeri ning pleksiklaasi. Täiendavaid võimalusi lisab prinditud kujundite ja valgustuse kasutamine.

Osalejad Priit Aru, Kristina Haan, Kristo Kaseorg, Liisi Kriis, Merje Niinepuu, Sirli Niinpalu, Liis Savikov, Elde Siilbek, Kätlin Tali, Getter Tamme, Anita Trink, Marta Tuulberg, Elisabeth Yasse.

Juhendajad Jaak Roosi, Aet Ollisaar, Marju Roos.

TKK osaleb  Stockholmi mööbli- ja valgusmessil kaheksandat korda. TKK väljapanek paikneb messi Greenhouse alal asukohaga VH01:40. Vaata asukohta kaardil.

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!