Vaba Lava mitmekesine kuraatoriprogramm

3. veebr. 2017 Katrin Maimik Vaba Lava teatrikeskuse ­kommunikatsioonijuht - Kommenteeri artiklit

Mari-Liis Lill lavastuses „Ma pigem tantsiksin sinuga”. Foto: Mats Õun

 

Vaba Lava kuraatoriprogramm pakub nii poliitilisi ja sotsiaalseid väljakutseid kui ka lummavat lugude jutustamise teatrit.

Vaba Lava teatrikeskuse tänavuse hooaja kuraatoriprogrammis on lavastusi nii lastele, noortele kui ka täiskasvanutele. Programmi on kokku pannud teatriuurija Madli Pesti Eestist ja teatriekspert Thomas Frank Austriast. Selle hooaja programmi teema on „In|Out”, mis esitab küsimusi kahe pooluse kohta. Kes on sees ja kes on väljas? Kust on ta väljas ja mille sees ta on? Ingliskeelne pealkiri jätab tõlgendusvõimaluseks ka moes olemise või moest väljas olemise. Kas valitud programm on moes ehk kõlab kaasa õhus olevate küsimustega? Või muutub maailm nii kiiresti, et kunstnikud peavad end kohandama, astudes sammu sisse- või väljapoole.

Programmi märksõnadeks on identiteet ja tehnoloogia, filosoofia, iidsed lood ja suuline pärimus, hirmud, eelarvamused, vastandlike väärtuste ühildamine ja lepitamine, identiteedikriis, digitaalne kultuur, argielu uurimused, mehelik kuvand, must huumor.

8. veebruaril esietendub kuraatoriprogrammi viies lavastus, noorte etenduskunstnike Sveta Grigorjeva ja Siim Tõniste lavastus „Hulgakesed”. See on lugu süütamisest, süttimisest ja sütitamisest. Tuli võib olla hea ja elu jaoks vajalik, kuid teha ka palju kurja. „Hulgakeste” trupp „mängib” ja „võitleb” tulega Vaba Lava teatrikeskuses veebruaris kuuel korral (8., 10., 11., 25., 26., 27. veebruaril kell 19).

Ootame vaatama ka Oleg Soulimenko integratsiooniteemalist lavastust „Ma pigem tantsiksin sinuga” (17. ja 18. märtsil) ning Helen Rekkori visuaalselt lummavat lavastust „Süüria rahvalood” (5. ja 6. aprillil).

vabalava.ee


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!