Algab kandidaatide ja tööde esitamine üleeuroopalisele konkursile „Minu klass tegutseb jätkusuutlikult”

29. märts 2017 Peipsi koostöö keskus - Kommenteeri artiklit

Kuni 18. maini ootab Peipsi koostöö keskus õpetajaid koos õpilastega osalema SAME World projekti keskkonnaalase jätkusuutlikkuse õpetamise heade tavade võistlusel, mille eesmärk on leida ja tutvustada Euroopa üldhariduskoolides kasutatavaid inspireerivaid ja uuenduslikke meetodeid ning tegevusi.

Konkursil osalemiseks tuleb esitada keskkonnaalast jätkusuutlikkust käsitleva õpetamismeetodi või tegevuse kirjeldus, mida on juba rakendatud ja mis on väärt teistega jagamist, sest on andnud häid tulemusi. Näiteks võib selline tegevus hõlmata õpilastega läbi viidud õppetegevusi, sh lühiajalisi (kestusega mõni tund) tegevusi klassitöös teatud ainevaldkonnas, või pikaajalisi mitut valdkonda hõlmavaid õppekavaväliseid kooliprojekte (mis kestavad mitu nädalat või kuud). Tegevus peab olema ellu viidud viimase kolme õppeaasta sees ning selles tegevuses osalesid õpilased vanuses 12–19.

Võistlus korraldatakse rahvusvahelise maailmaharidusliku projekti SAME World toel, mille kesksed teemad on kliimamuutused, keskkonnaõiglus ja -ränne. Ka võistlusele esitatavad õpetamistavad peaksid olema seotud mõnega neist teemadest.

Võistluse peaauhind on tegevust ellu viinud õpetaja(te) ja õpilaste (kuni 30 osalejat) ühine õppereis Portugali Sintrasse oktoobris. Eesti-sisese võistluse I auhind on teemakohane õppereis Peipsimaale juunis.

Täpsemad osalemise tingimused, sh vorm õpetamistegevuse kirjeldamiseks, on kättesaadavad Peipsi koostöö keskuse kodulehel.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!