Alustavat õpetajat toetav kool on Haabneeme kool

29. märts 2017 algatus „Alustavat õpetajat toetav kool" - Kommenteeri artiklit

Reedel, 24. märtsil tunnustati esmakordselt koole, kus on hiljuti alustanud õpetajate tagasiside põhjal antud märkimisväärne panus õpetajate sujuvaks ja edukaks õpetajatöö alguseks. Peapreemia pälvis Haabneeme kool, II preemia Tallinna Pae gümnaasium ja III preemia Tartu erakool. Innustuspreemia sai Viimsi kool.

Alustavat õpetajat toetava kooli tiitli saanud Haabneeme kooli direktor Sirje Toomla soovib, et iga uus õpetaja tahaks kooli tulla. „On tähtis, et alustaval õpetajal tekiks hea tunnetus koolist ning head võimalused õppimiseks ja arenguks. See loob tingimused selleks, et ka õpilased saaksid hästi õppida.” Koolis tagatakse uuele tulijale vajadusel nii hüva nõu kui tähelepanelik kuulamine ja just konkreetse uue õpetaja arenguvajaduste ja -võimaluste kaardistamine. Selle kõrval toimub aga järjepidevaim areng kõrvuti kogenud professionaalidega. „Igal uuel õpetajal on meisterlik mentor, kes külastab tema tunde igal nädalal ja kellega koos toimuvat analüüsitakse. Lisaks mentori tundide külastusele julgustame alustavaid õpetajaid iganädalaselt külastama veel teistegi õpetajate tunde, et võiks kiiresti laieneda nende arusaam õpetajatöö praktikast ja tähendusest.”

Veebruaris kogus algatus „Alustavat õpetajat toetav kool” esmakordselt hiljuti alustanud õpetajatelt tagasisidet koolide tegevuse kohta, mis toetas nende õpetajatee algust. Kokku laekus infot 41 uuelt õpetajalt ning kokku tunnustati 30 kooli.

Tunnustamise kohta on lähem teave algatuse kodulehel.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!