HTM lubab: Aasta lõpuks jõuab õpetajate keskmine palk 1300 euro juurde

21. märts 2017 - 1 Kommentaar

Tänasel kohtumisel omavalitsusliitude ja õpetajate esindusorganisatsioonidega ütles haridus- ja teadusminister Mailis Reps, et õpetajate palgatõus jätkub ennaktempos. Selle aasta sügisest tõuseb õpetajate miinimumpalk 1050 euroni ning realistlik on, et aasta lõpuks on õpetajate keskmine palk orienteeruvalt 1300 eurot.

Arutades õpetajate töötasu kasvu järgmisel aastal, rõhutas minister Reps, et see on jätkuvalt eelarveprioriteet. „Sellel aastal said omavalitsused riigilt õpetajate töötasuks juurde üle 8 protsendi lisaraha. Arvestades, et detsembris ületas õpetajate keskmine palk 1200 eurot, siis on igati realistlik, et aasta lõpuks jõuab Eesti õpetajate keskmine töötasu 1300 euro juurde,” ütles minister.

Minister Reps märkis, et haldusreformiga omavalitsuste võimekus kasvab ning see peegeldub kindlasti ka hariduse rahastamises ning õpetajate palgas. „Sealjuures oleme fookusesse võtnud koostöös omavalitsustega ka lasteaiaõpetajate töötasude konkurentsivõimeliseks muutmise ning tugispetsialistide toe kättesaadavuse parandamise. Järgmisest aastast toetame omavalitsusi kuue miljoni euroga aastas, mis lubab võtta tööle ca 150 tugispetsialisti enam kui praegu. Lasteaiaõpetajate palkade tõstmiseks anname omavalitsustele sihtotstarbelist toetust – järgmisel aastal ca 15 miljonit eurot ning aastaks 2020 kasvab toetus 21 miljoni euroni.”

Õpetajate palga jätkuvasse kasvu annab oma osa ka riiklik põhikoolide korrastamiseks mõeldud investeeringutoetus. „Valitsus eraldas paari nädala eest 22 omavalitsusele enam kui 55 miljonit eurot, et nad saaksid oma koolide õppekeskkonda parandada ning vähendada ülalpidamiskulusid. Lisaks koolide õppimissõbralikumaks muutmisele lubavad investeeringud põhikoolivõrgu uuendamisesse suunata rohkem raha hariduse sisulistesse tegevustesse,” rääkis minister Mailis Reps.

Eelmise aasta lõpus ületas Eesti üldhariduskoolide õpetajate keskmine palk esimest korda 1200 euro piiri, jõudes 1208 euroni. Tänavu said omavalitsused 211,7 miljonit eurot õpetajate palgatoetust, mis lubab tõsta õpetajate palku sellel aastal kahel korral. Jaanuarist tõusis õpetajate miinimumpalk 958 euro pealt 1000 ja septembrist 1050 euroni.


Hetkel ainult üks arvamus teemale “HTM lubab: Aasta lõpuks jõuab õpetajate keskmine palk 1300 euro juurde”

  1. Peep Leppik ütleb:

    Suurepärane, kui nii TÕESTI läheb – elagu võimuliit!

    Oleme aga viimase 25 aasta jooksul märganud, kui SILMAKIRJALIKULT meie bürokraatia käitub. Veel mõned aastad tagasi räägiti 800 eurosest KESKMISEST palgast – vaatasin järele – minu NETOpalk (PhD ja pedagoog-metoodik!) oli alla 500 euro… Aga minu ümbruse koolides ei teadnud toona keegi kedagi, kes oleks teadnud kedagi, kes saab palka 800 eurot…

    ELame-näeme… On ka viimane aeg!

    P.S. Saagem ka lõpuks aru – kooli VÄÄRTUS on õpetajates, mitte nn õpikeskkonnas.

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!