„Mängumaraton” paneb proovile noorte IT-oskused

28. märts 2017 Hariduse Infotehnoloogia SA - Kommenteeri artiklit

Kuni 20-aastased lapsed ja noored on oodatud HITSA tänavusele õpilaskonkursile „Mängumaraton”, mis paneb proovile noorte teadmised turvalisest internetikasutusest ja programmeerimisest. Võistlusele on oodatud õpilaste enda loodud mängud, olgu selleks siis arvutimäng, mobiilirakendus, hoopis laua- või kaardimäng. Võistlustööde tähtaeg on 23. aprill.

Võistlusel osalemiseks tuleb esitada enda loodud mäng, mis õpetab kas programmeerimist või hoopis seda, kuidas turvaliselt internetis käituma peaks. „Programmeerimise õppimine aitab arendada probleemilahendamise oskust ja õpetab loogiliselt algoritme kasutades mõtlema. Ja neid oskusi läheb tulevikus vaja igas eluvaldkonnas,” ütleb ProgeTiigri programmijuht Mari-Liis Peets. „Tänavuse konkursi fookuses ongi programmeerimine ning samuti ka internetiturvalisus, et noored oleksid teadlikud veebis varitsevatest võimalikest ohtudest ja kuidas neid vältida.”

Mängude loomisel võib kasutada endale meelepäraseid vahendeid, kasulikke soovitusi leiab ka võistluse kodulehelt. Lahendus võib olla veebipõhine, näiteks arvutimäng või mobiilirakendus, aga ka laua- või kaardimäng, mis võib olla disainitud 3D-tehnoloogias, tikkimismasinat kasutades või ükskõik millise muu materjali ja vahendi abil loodud.

Võistlusele on oodatud kõik 5–20aastased alus- ja üldhariduse õppijad, nii individuaalselt kui ka kuni viieliikmeliste meeskondadena. Võistkondi saavad juhendada nii õpetajad, huviringide juhendajad kui ka lapsevanemad.

Parimad tööd pääsevad 20. mail toimuvasse finaali, kus selguvad võitjad ning suurel mängude maratonil ka osalejate lemmik. Võistluse auhinnafond on 13 000 eurot ning kõigi finaali pääsenud koolide vahel loositakse välja ka ProgeTiigri eriauhind väärtuses 500 eurot.

Võistlustöid saab esitada 23. aprillini. Tingimustega saab lähemalt tutvuda siin.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!