Parimaks praktikakohaks saab kandideerida kuni 10. märtsini

6. märts 2017 Eesti tööandjate keskliit - Kommenteeri artiklit

Foto: Matti Kämärä (Põhjarannik)

Veel viis päeva saab esitada kandidaate konkursile „Parim praktikakoht”. Konkursi korraldab Eesti tööandjate keskliit, et tunnustada ettevõtteid, kes panustavad märkimisväärselt kutseõppurite ja üliõpilaste praktika korraldamisse.

Eesti tööandjate keskliidu juhataja Toomas Tamsare sõnul on konkursile juba üles seatud paarkümmend tublit tööandjat. „Teeb rõõmu, et tänavuste nobedamate kandideerinute hulgas on praktika au sees nii suurte, keskmiste kui ka väikeste ettevõtete seas. Kindlasti leidub veel hulgaliselt ettevõtteid, kes küll praktikantide koolitamisse südamega panustavad, kuid pole endast veel märku andnud.”

Ettevõtted, kutseõppeasutused, rakenduskõrgkoolid ja kõrgkoolid on oodatud konkursile kandidaatidena üles seama ettevõtteid ja sihtasustusi, kes on 2016. aasta jooksul oma ettevõttes läbi viinud praktikat või õpipoisiõpet. Konkursil osalemiseks tuleb täita veebis asuv ankeet 10. märtsiks. Lisainfot saab SIIT.

Eelmisel aastal parimaks praktikakohaks valitud ABB näeb suurt väärtust praktikakohaks olemisel. „Võttes noori praktikale, loome endale tulevaste töötajate järjepidevuse. Praktika ajal on võimalik tutvustada tulevasele töötajale ettevõtte väärtushinnanguid. Samal ajal toovad noored praktikandid endaga kaasa uue vaatenurga. Praktika on üks vorme, kuidas hoida ettevõtet värske ja kaasaegsena,” sõnas ABB Balti riikide personalijuht Agnes Hansen.

Eesti Tööandjate Keskliit valib parimad praktikakohad kolmes kategoorias.

Parima praktikakohana tunnustatakse üht tööandjat, kes paistab silma süsteemse ja järjepideva lähenemisega praktika- ja/või töökohapõhise õppe kohtade pakkumisel ning panustab kvalifitseeritud tööjõu järelkasvu tähelepanuväärsel moel, kasutades praktikasüsteeme ja -mudeleid, millest teistel on võimalik õppida.

Parima regionaalse praktikakohana tunnustatakse üht tööandjat, kelle tegevus praktika- ja/või töökohapõhise õppe kohtade pakkumisel edendab tähelepanuväärsel moel regionaalset koostööd kvalifitseeritud tööjõu järelkasvu koolitamisel.

Parima väikeettevõttest praktikakohana tunnustatakse üht kuni 49 töötajaga tööandjat, kelle tegevus praktika- ja/või töökohapõhise õppe kohtade pakkumisel paistab silma süsteemse ja järjepideva lähenemisega.

Võitjad kuulutatakse välja aprillis.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!