Teatrilaager „Omatehtud teater” tuleb taas!

28. apr. 2017 Piret Viisimaa Teoteatri juht - Kommenteeri artiklit

Teoteatri lastelaager on pikk tore traditsioon, mille esimesed kasvandikud on juba ammu noorteks naisteks-meesteks sirgunud. Laager aga toimub ikka ja jälle, sest paljudel lastel, kelle emad-isad peavad tööl käima ja kel maavanaemasid pole, on koolivaheajal igav.

Teoteater ootab sel suvel laagrirõõmudest osa saama lausa kuue vahetuse jagu teatrihuvilisi. Viie päeva jooksul õpitakse selgeks üks lõbus näitemäng ning etendatakse see viimasel laagripäeval lapsevanematele ja sõpradele.

Teatrilaagris pole põhirõhk siiski ainult teatril. Harjutatakse suhtlemist, improvisatsiooni, käiakse ekskursioonidel, mängitakse ja meisterdatakse ning ollakse ilusa ilmaga võimalikult palju värskes õhus.

Lavastus valmib kogu meeskonna koostöös. Lapsed on nii näitlejad, kunstnikud, grimeerijad kui ka trükiste kujundajad. Need, kel lavaedevust pole, saavad end proovile panna hoopis helimeistri või valgustaja ametis.

Teatrimängude ja personaalse lähenemise kaudu püütakse kujundada laste väärtushinnanguid: õpitakse loovalt mõtlema, meeskonnana töötama ja üksteise eripäradega arvestama. Laagris pööratakse suurt tähelepanu ka enda järelt koristamisele ja headele kommetele. Ja otse loomulikult leitakse uusi sõpru ning kohtutakse eelmistest laagritest armsaks saanud kaaslastega.

See, et iga päev nalja saab, on ka kindel mis kindel!

Laagrihommik algab kell 10 ja vanemad on lastele järele oodatud kell 17.30. Iga päev saab süüa sooja lõunat ja enne kojuminekut väikese õhtuoote. Juur- ja puuviljad on laagripäeva jooksul näksimiseks saadaval, üheskoos süüakse isegi seda, mille peale kodus nina krimpsutatakse. Mõni aasta tagasi tõi üks ema lastele mahlaseid värskeid rabarbereid. Laagrijuhid näitasid ette, kuidas rabarberit koorida ning siis suhkrusse ja suhu pista. Paljud lapsed polnud seda kunagi nii söönud ja see maitses hästi.

Laagrilised võiksid olla vanuses 7–12 aastat.

Teokoda ootab pisikesi tigusid tegema suuri tegusid!


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!