Endla uus hooaeg pakub vaatamist nii lastele kui ka noortele

29. sept. 2017 Endla teater - Kommenteeri artiklit

Näitlejad Kati Ong ja Sten Karpov lavastuses „Peaaegu armastus”. Foto: Siim Vahur

 

Endla kutsub sügishooajal väiksemaid teatrikülastajaid elama kaasa jänes Nöpsi ja tema sõprade seiklustele lavastuses „Operatsioon Kintsutükk”. Põhikoolile ja gümnaasiumile sobivad vaatamiseks karget romantikat pakkuv „Peaaegu armastus”, rännak teatrimajas ehk lavastus „See asi” ning Eestist väljarändamisega tegelev „45 339 km² raba”.

Lastelavastus „Operatsioon Kintsutükk” esietendub Endla suures saalis 13. detsembril. Vapper jänkupoiss Nöps unistab kaugetest maadest ja reisimisest, tema õde Topsu sellest, et ema ja isa juba koju jõuaksid. Metsseaneiu Röh-Rõõsk unistab imeilusast kapsapeast, orav Nik-Näk mõistlikest sõpradest, rebane ja hunt aga maitsvast kõhutäiest. Ja ühel kenal päeval satuvad nende kõigi unistamised samale metsalagendikule kokku. Tulemuseks on pöörane ja lustlik seiklus koondnimetusega operatsioon Kintsutükk.

Helju Rammo igihaljas seiklusnäidend „Operatsioon Kintsutükk” jõuab Endla lavale juba kolmandat korda, seekord Enn Keerdi lavastajakäe ja Liina Tepandi kunstnikusilma vahendusel. Lavastuse muusika kirjutab Feliks Kütt, liikumise seab Carolina Tagobert ning mängivad Kati Ong, Ireen Kennik, Carmen Mikiver, Ott Raidmets, Jaanus Mehikas ja Risto Vaidla.

Peaaegu armastuses” jõuavad vaatajani lood armastusest. Peaaegu. Südamed purunevad ja paranevad, lootus tärkab ja kaob, armastust leitakse ja kaotatakse, suhted algavad ja lõppevad. Võõrastest saavad sõbrad, sõpradest armsamad ja armsamatest võõrad.

Noore lavastaja Laura Jaanholdi (endine Mets) lavale jõudnud „See asi” ja „45 339 km² raba” pakuvad mõtlemisainet tänavapäevaste probleemide üle. Kas liblika tiivalöök võib muuta maailma ehk mille toob õigupoolest kaasa globaliseerumine, uuritakse vormilt uudses rännaklavastuses „See asi”. Lavastuses „45 339 km² raba” küsivad näitlejad, miks lahkuvad inimesed Eestist ning asuvad elama teistesse riikidesse. Kas nad kunagi tagasi tulevad? Mida või keda nad Eestist igatsema jäävad?


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!