Muusikapäeva meeletu kontserdimöll meelitab

29. sept. 2017 Nele Volbrück - Kommenteeri artiklit

Muusikud Kristjan Kannukene ja Henri Zibo eelmise aasta muusikapäeval Uuemõisa mõisas. Foto: Kaija Niiler

 

Üha keerukam on kohata ettevõtmist või nähtust, millel ei oleks päris oma päeva. Olgu selleks kallistamisele, mustadele kassidele või taimetoidule pühendatud erilised 24 tundi – pea igale nišile leidub väljund. Kui aga otsida midagi universaalset, mis ühendab inimesi rahvusest, temperamendist või vanusest hoolimata, on see muusika.

1. oktoobril näitavad kodumaised muusikud, heliloojad ja koorid kogu ilmale, kuidas peetakse üht tõelist muusikapäeva. Muusikapäeva kontserdiprogrammi ambitsioonikas eesmärk on üllatada muusikaga sel päeval võimalikult laia publikut ning enam kui sada tasuta kontserti üle Eesti on selleks igati kohane stardipositsioon.

Muusikapäev pakub suurepärase võimaluse näha artiste, kes enamasti mööda ilma lennus või peentes kontserdisaalides esinevad. Sündmuse muudab veelgi erilisemaks tõik, et paljud artistid esinevad kohtades, mis ei ole tuntud muusikakeskustena. Näiteks legendaarne tütarlastekoor Ellerhein annab dirigent Ingrid Kõrvitsa juhtimisel meeldejääva kontserdi kell 11 ei kuskil mujal kui Balti Jaama turul. Nõmme turu täidab kell 12 muusikaga suurejooneline Politsei- ja Piirivalvekorkester, dirigendiks Hando Põldmäe.

Tallinna lennujaama avalikus alas kostitavad reisijaid kell 11.30 Vanalinna Hariduskolleegiumi keelpilliorkester Rasmus Puuri juhtimisel ning kell 12.30 „Klassikatähtede” saatest tuntud akordionistid Henri Zibo ja Mikk Langeproon. Ka lennujaama trammis kulgejad saavad muusikalise üllatuse osaliseks. Kell 16.32 väljuvas trammis nr 4 liinil Tondi-Lennujaam esinevad kontserdiga „Tallinn kutsub!” Jennifer Marisse Cohen (vokaal) ja Luisa Lõhmus (vokaal, kitarr ja ukulele).

Hinnatud Arsise kellade ansambel demonstreerib omanäolist instrumendikasutust kell 17 Tallinna Jaani kirikus kavaga „Kirikukellad meie linnas”. Südantsoojendav etteaste tõotab aset leida Eesti lastekirjanduse keskuses kell 11.30, kus esineb musikaalne pere, eesotsas „Väikeste hiiglaste” saatest tuntud väikemees Lucas Christopher Varema (laul) koos Mari-Katrina Sussi (viiul) ja Kaido Sussiga. Kell 12 jätkab lastekirjanduse keskuses muusikapäeva viiuldaja Sänni Noormets.

Pühapäevane päev on ideaalne väikeseks väljasõiduks. Sündmus, mida ei tasu maha magada, on seiklus Eesti Riikliku Sümfooniaorkestriga Paide kultuurikeskusse, kus kell 13 alustatakse muusikainstrumentide demonstratsiooniga ning mängitakse Toomas Vavilovi dirigeerimisel S. Prokofjevi muusikalist muinasjuttu „Petja ja hunt”. Kell 15 kirgastavad muusikapaletti mitmed väiksemad ja suuremad ERSO kooslused. Seda ei juhtu mitte iga päev!

Mis muusikapäeval veel kavas on, uuri www.muusikapaev.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!