Ootame väikesi ja suuri teatrisõpru Viljandisse festivalile!

29. sept. 2017 ASSITEJ - Kommenteeri artiklit

Stseen Miksteatri lavastusest „Nähtamatu poiss”. Foto: Miksteater

 

Viiendat aastat järjest leiab aset meeleolukas teatrifestival, mis kannab nime ,,Teater noorele vaatajale 2017”. Sel aastal toimub festival 16.–18. oktoobrini Viljandis: pärimusmuusika aidas, Sakala keskuses, Ugala teatris ning Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemias.

Kolmeks päevaks kogunevad üheksa Eesti teatrit, et pakkuda lastele ning noortele uusi ja huvitavaid teatrielamusi. Lavastustega astuvad üles Must Kast, Karlova teater, Kuressaare Linnateater, VAT Teater, Piip ja Tuut, Miksteater, teater Tuuleveski, Lendav Lehm ning Ugala teater.

Etendustele lisaks toimuvad festivalil töötoad ning diskussioonid haridus- ja kultuuritöötajatele. Töötubades saab õppida oma ala meistritelt visuaalkunsti, tantsu ning lavavõitlust. Diskussioonid keskenduvad sel aastal regionaalsetele küsimustele, näiteks millised on maakonna ning valdade ressursid ja võimalused laste teatrisse toomiseks või kuidas regionaalpoliitika muutumine mõjutab laste teatrikasvatust ning kohalike teatrifestivalide korraldamist.

Festivali projektijuht Marii Rein loodab Viljandis näha palju eri vanuses teatrisõpru. ,,Loodan, et ,,Teater noorele vaatajale” tekitab noorte ja teatri vahel tugeva sõprussuhte ning pakub vahetuid ja kvaliteetseid elamusi,” on projektijuhi soov.

Festivalile etendusi nautima on oodatud ka haridus- ja kultuuritöötajad.

Lisainfot festivaliprogrammi ja piletite kohta leiab kodulehelt www.assitej.ee/festival ja Facebooki lehelt www.facebook.com/assitejeestikeskus.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!