Rõõmumäng ja teatrielamus NUKU teatrist

29. sept. 2017 NUKU teater - Kommenteeri artiklit

3. detsembril esietenduvas lavastuses „Eesti jõulud” leiab väike Tiiu jõulupakist vanaaegse nuku ja kirjakese oma vanaemalt. Foto: Jaana Süld

NUKU teatril on käsil 66. hooaeg, kus on läheneva vabariigi 100. aastapäeva puhul tavapärasest rohkem esile toodud eesti dramaturgiat ning teatritegijate loodud algupärandit.

Nii etendub detsembris vaid kahe nädala jooksul Vahur Kelleri kirjutatud ja lavastatud „Eesti jõulud” ehk rännak läbi jõulude ajaloo, kus muutuvate mängude, laulude ja eluolu sees on ikka kõige olulisem lähedus kallite inimestega. Lavastus on mõeldud kõigile alates 5. eluaastast.

Veebruaris etendub 2–4-aastastele lastele meie uue trupiliikme, lavastaja Leino Rei loodud „Päris mäng”, kus võetakse aega, et minna väikese lapse mängumaailma ning õppida koos temaga tema tajusid ja impulsse paremini tundma. Lavastuses mängivad Andres Roosileht ning noored näitlejad Getter Meresmaa ja Mihkel Vendel.

Lavastusega „Päris mäng” on seotud ka meie uus peakunstnik Rosita Raud, kes loob etenduses tegutsevad nukud. Rosita kujundatud lavastusi on teatri repertuaaris muidugi rohkemgi, sest koostööd on tehtud aastaid. Praegu mängitakse näiteks igas vanuses koolilastele sobivat „Väikest printsi”, lasteaialastele passivat lugu „Värvid” ning täiskasvanutele mõeldud „Lemuel Pitkini demonteerimist”. Lisaks lavastuste maailmadele saab NUKU muuseumisse vaatama minna näitust „Rosita Raua väikesed maailmad”.

Hooaja esimene koolilastele mõeldud lavastus on aga „Pollyanna”, mis esietendub 1. oktoobril. Eleanor H. Porteri helge ja südamliku loo peategelane Pollyanna õpetab linnarahvale rõõmumängu, mille abil hoida elus siirast elurõõmu.

Rõõmumängu kutsub teater mängima ka lapsi – miks mitte pärast teatrietenduse külastust rõõmumängu kogu kooliaasta vältel mängida. Rõõmumängus on vaid üks reegel: leida iga asja juures midagi, mille üle rõõmustada ja tänulik olla. Mida raskem olukord, seda põnevam mäng!

Teater ootab laste mängukogemusi joonistuste, lugude või luuletuste näol kirja või e-kirjaga novembri lõpuni. Nii saame ühiselt oluliste asjade eest tänulikud olla.

Lisainfo rõõmumängus osalemiseks leiab aadressilt www.nuku.ee/roomumang.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!