Teeme teadushuviringid üheskoos nähtavaks

22. sept. 2017 Heilo Altin, MTÜ Robootika; Janika Ruusmaa, Tartu loodusmaja - Kommenteeri artiklit

Eesti teadushuvihariduse liidu algatusel loodud infosüsteem huviring.ee on käepäraseks vahendiks nii õpetajatele, juhendajatele, (huvi)koolidele kui ka lapsevanematele. Süsteem koondab Eestis tegutsevate teadushuviringide infot nii IT- ja robootika- kui ka loodushuviringide kohta.

Huviring.ee

Idee süsteemi loomiseks tekkis ühelt poolt juhendajate ja koolide murest, kellel oli raskusi huviringidele sobivate juhendajate leidmisega. Tihti pöörduti selles küsimuses abipalvega liidu liikmete poole. Teiselt poolt palusid nõu ka vanemad, kes ei leidnud kodu lähedalt oma lapsele sobivat huviringi. Samas olid meile teada inimesed, kes olid valmis ringe juhendama, kuid ei teadnud, kus enda oskusi rakendada. Tegijad olid, aga info ei liikunud.

Probleemi lahendamiseks loodigi teadushuvihariduse infosüsteem huviring.ee. Kõiki koole või juhendajaid, kes soovivad toimuvast ringist märku anda ja otsida ringi osalejaid, oodatakse sinna infot sisestama. Süsteem on eriline, kuna viib kokku piirkonnas tegutsevad tegevuseta juhendajad ja juhendajata ringid. Lapsevanemad näevad kodu lähedal toimuvaid huviringe, et leida lapsele sobivaim.

Infosüsteem on hea abivahend ka kohalikele omavalitsustele, kellel on huvihariduse rahastamise uutes tingimustes vaja tagada teadushuvihariduse hea kättesaadavus. Üha täieneva infoga süsteem annab juba praegu võimaluse uurida, millised huviringid piirkonnas toimetavad.

Süsteemi valmimist toetasid Vaata Maailma SA, Microsoft Eesti ning HTM.

Eesti teadushuvihariduse liit

Eesti teadushuvihariduse liit loodi 2016. aastal, et soodustada teadushuvihariduse vallas tegutsejate koostööd. Liituma oodatakse organisatsioone ning üksikisikuid, kes soovivad panustada teadushuvihariduse arendamisse Eestis. Head mõtted sünnivad koostööst!

Astu liidu liikmeks: www.teadushuvi.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!