Valitsus andis nõusoleku Eesti biokeskuse ja Tartu observatooriumi ühinemiseks Tartu ülikooliga

7. sept. 2017 HTM - Kommenteeri artiklit

Eesti biokeskus ja Tartu observatoorium said valitsuselt rohelise tule liitumiseks Tartu ülikooliga. Asutuste ühinemise eesmärk on teadus- ja arendustegevuse konkurentsivõime tõstmine ning teaduse tihedam seostamine kõrghariduse ja ettevõtlusega. 

Minister Mailis Reps märkis, et teadusasutuste võrgu korrastamine aitab kindlustada teadus- ja arendustegevuse stabiilsust ja kvaliteeti. „Ülikooli koosseisus on stabiilsus suurem ning ühinemisega avanevad täiendavad arenguvõimalused koostöös ülikooli teiste valdkondade ja partneritega,” ütles  Reps. „Värsked teaduse evalveerimise tulemused kinnitavad, et asutuste teadustöö tase on väga hea. Kuna nii Eesti biokeskuse kui ka Tartu observatooriumi teadustegevus on juba praegu Tartu ülikooliga tugevasti lõimunud, peavad väliseksperdid ühinemise kava mõistlikuks.”

Eesti biokeskuse ja Tartu observatooriumi ühinemine Tartu ülikooliga võimaldab paremini ära kasutada ühiseid olemasolevaid tehnoloogiasiirde võimekusi, kompetentsust, kontakte ja taristut. Ühinemise tulemusena seotakse tihedamalt teadustegevus ja õppetöö, optimeeritakse teaduskorraldust ja halduskoormust, kasutatakse ressursse efektiivsemalt ning soodustatakse välisrahastuse ja ettevõtluslepingute arvu kasvu. Tartu observatooriumist kujundatakse ülikooli koosseisus regionaalne kaugseire- ja kosmosetehnoloogia teadus- ja kõrghariduskeskus Põhjala-Balti piirkonnas.

Biokeskus ja observatoorium ühinevad Tartu ülikooliga 1. jaanuarist 2018. Mõlemat ühinemist toetatakse ASTRA meetmest.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!