Euroopa Liidu kutsehariduse juhid arutlevad Tallinnas tuleviku töö ning kutsehariduse tuleviku üle

9. okt. 2017 HTM - Kommenteeri artiklit

Täna Tallinnas toimuval Euroopa Liidu kutsehariduse juhtide kohtumisel võetakse fookusesse  kutsehariduse ja oskuste tulevik Euroopas, mis on üks peamiseid aruteluteemasid Euroopa Liidu haridusministrite kohtumisel Brüsselis 20. novembril.
Kohtumist juhib haridus- ja teadusministeeriumi kutsehariduse osakonna juhataja Helen Põllo, kelle sõnul keskendutakse täna algaval kohtumisel eelkõige sellele, kuidas tuleviku töö ja oskused mõjutavad töökohapõhise õppe ja praktikakorraldusega seotud küsimusi. „Kogu kutseõppes on võtmetähtsusega õpetajate ja juhendajate oskused ning teadmised. Kuidas aga muutuvad õpetajate ja juhendajate roll ja kohustused tööstuse digitaliseerimise, innovatsiooni ja uute oskuste valguses, on paljude riikide jaoks  muutumas kutsehariduse kriitiliseks võtmeküsimusteks,” sõnas Põllo.
Paaripäevane koosviibimine Eestis annab kutsehariduse juhtidele võimaluse jagada kogemusi, külastada Eesti kutsekoole kui arutada koos Euroopa ettevõtete ja ametiühingute katusorganisatsioonidega tulevikutrendide ja 2020+ visioonide üle.

Kutsehariduse peadirektorite kohtumine toimub Tallinnas Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise raames. Haridusvaldkonnas keskendub Eesti eesistujana õppe nüüdisajastamisele kõigil haridustasemetel ning hariduse ja töömaailma seostele.

Eesti eesistumise hariduse, teaduse ja noortevaldkonna prioriteetide ja ürituste kohta saab täpsemalt lugeda siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!