Eesti suurimal väitlusturniiril peavad näidisväitluse Kersti Kaljulaid ja Siim Kallas

16. nov. 2017 Eesti väitlusselts - Kommenteeri artiklit

Laupäeval, 18. novembril toimuva 2. presidendi väitlusturniiri finaalvõistluse eel peavad näidisväitluse koos Eesti parimate õpilasväitlejatega Kersti Kaljulaid ja Siim Kallas.

Eesti väitlusseltsi ja vabariigi presidendi kantselei koostöös kahe aasta tagant korraldatav presidendi väitlusturniir on mõeldud põhikooli- ja gümnaasiumiealistele algajatele väitlejatele, et populariseerida väitluskultuuri ja -oskusi.

„Me jõuame nii kooli- kui tööelus kaugemale, kui omandame selle väärtusliku oskuse, suudame olla üksteise vastu mõistvamad ja oskame enda seisukohti paremini mõistetavaks muuta,” ütles president Kaljulaid tänavust väitlusturniiri välja kuulutades.

Novembri alguses toimunud viies eesti- ja venekeelses piirkondlikus eelvoorus väitles teemal „Poliitkampaaniad koolides peaksid olema keelatud” üle kahesaja õpilase, mis teeb sellest seni suurima Eesti-sisese väitlusturniiri. Laupäeval Tallinna inglise kolledžis toimuvale lõppvõistlusele pääses 44 võistkonda. Finaalturniiril on väitlusteema „Võrdõiguslikkusesse uskuv Eesti naine peaks minema vabatahtlikult ajateenistusse”. Kella 10.30–16.45 peetavates voorudes selgitatakse välja kaks finaali pääsevat võistkonda, finaal algab kell 17.20 ning autasustamine 18.30.

Enne finaali, kell 16.50 peetakse näidisväitlus „Tallinn tuleks euroraha jagamisel välistada”, kus lähevad vastamisi Kersti Kaljulaid ja Siim Kallas. Kaljulaidi paariliseks on James Arney (Miina Härma gümnaasium) ning Kallasel Markus Laanoja (Hugo Treffneri gümnaasium), kes esindasid Eestit augustis Indoneesias peetud kooliväitluse maailmameistrivõistlustel. Loosi tahtel väitlevad Kallas-Laanoja jaataval ning Kaljulaid-Arney eitaval poolel.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!