Pariisis valmistati ette järgmisel aastal Eestis toimuvat ülemaailmset OECD haridusinnovatsiooni tippkohtumist

14. nov. 2017 HTM - Kommenteeri artiklit

Haridus- ja teadusministeeriumi asekantsler Mart Laidmets osales eile OECD hariduskomitee Euroopa Liidu riikide kohtumisel, kus arutati järgmise ülemaailmse haridusinnovatsiooni tippkohtumisega seonduvat.

Kohtumisel arutati ülemaailmse haridusministrite, innovaatorite ja erasektori esindajate tippkohtumise Global Education Industry Summit (GEIS) küsimusi, mille korraldaja on 2018. aastal Eesti. Tippkohtumisel diskuteerivad eri osapooled – ettevõtted, riigiasutused ja ülikoolid – hariduse arendamise ja sellega seotud strateegiate üle, et leida ühiseid lahendusi hariduse kvaliteedi parendamiseks.

Järgmise aasta septembris Tallinnas toimuv tippkohtumine keskendub andmete kasutamisele hariduses: avatud andmed ja andmete vaba liikumine õpetamiseks, õppimiseks ja hariduspoliitika kujundamiseks; õpianalüütika; andmete jagamine tööstusega innovatsiooni suurendamiseks; andmepõhises keskkonnas toimetulekuks vajalike oskuste arendamine jpm.

GEIS on OECD ellu kutsutud ja Euroopa Komisjoni toetusel ja kaaskorraldusel toimiv koostööplatvorm hariduse ja ettevõtluse partnerlusest sündiva innovatsiooni olulisuse rõhutamiseks.

Lisaks tutvustas asekantsler Mart Laidmets kohtumisel Eesti eesistumise prioriteete ning Euroopa Komisjon andis ülevaate olulisematest tegevustest hariduse ja koolituse valdkonnas, sh äsja avaldatud “Education and Training 2017” haridusstatistika kogumikust, mille esitlus toimus ka esmakordselt Eestis. Kohtumisel arutleti ka Euroopa Komisjoni  prioriteetide ja rahastusvõimaluste üle liikmesriikidele OECD projektides osalemiseks.

Eesti kui Euroopa Liidu Nõukogu eesistuja poolt Pariisi saatkonnas võõrustatud kohtumisel osalesid Euroopa Komisjoni ning OECD hariduskomitee Euroopa Liidu riikide esindajad.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!